sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

"Ruokaa pakastimeen" -projekti startattu

Tänään starttasi äippäloman projekteista ruuan tekeminen pakastimeen. Tarkoituksena on siis kokkailla kaikkea hyvää (ja pakastamiskelpoista) ruokaa jo nyt, jotta arki sujuisi aluksi helpommin sitten vauvan kanssa.

Jostain kuulin, että monesti äidit kokkaavat ruokaa pakastimeen ennen synnytystä sen takia, että miestä ei uskalla päästää keittiöön sitten synnytyksen jälkeen. Meillä onneksi mieskin osaa kokata ja välillä tekee sitä jopa mielellään - joten sen suhteen ei ole huolta.

Mutta kyllä se valmis ruoka pakastimesta helpottaa arkea kummasti - ja on kaiken lisäksi ihan mukavaa puuhaa kokkailla. Tällä vältetään myös se, ettei sorruta ihan niin helposti kaikkiin epäterveellisiin valmisruokiin ja hampparipaikkojen tarjontaan - kuten on yleensä kiireisinä aikoina (esim. muuttojen aikaan) käynyt.

Tänään tosiaan oli sitten ensimmäiset kokkailut tätä silmällä pitäen. Tai oikeastaan tein jo laskiaisen aikana kasan pullaa pakastimeen - samalla kun leivoin itse laskiaispullat kotiin. Mutta pulla ei ole ruokaa, niin sitä ei lasketa?

Tänään kokkausvuorossa oli röstiperunat. Nam.

Olen tehnyt röstiperunoita ehkä kaksi kertaa aiemmin. Jälkimmäisestä kerrastakin on varmaan pari vuotta aikaa, joten ihan hirveän usein ei niitä meillä syödä. Ne ovat hyviä ja edullisia - ja periaatteessa myös melko helppotekoisia - mutta vievät aika paljon aikaa. Mutta nythän sitä aikaa onneksi on.

Meidän keittiössä röstiperunoiksi muuntautui tänään kaksi kiloa perunoita, joten melko kauan siinä kesti. Mutta laskeskelin, että 70-80 röstiperunaa sain aikaiseksi. Osa syötiin jo tänään pihvien kanssa, mutta valtaosa meni pakastimeen.

Vähän alkaa jo tuo touhuaminen ottaa kunnon päälle ja hyvin huomaa, ettei ole yleiskunto ja jaksaminen samalla tasolla kuin ennen (koska piti tuon röstiperuna-rupeaman jälkeen ottaa tunnin päikkärit). Mutta silti tässä jo suunnittelen, että mitähän sitä kokkaisi seuraavaksi pakastimeen. Voi olla, että ne suunnittelemani kaalikääryleet täytyy jättää väliin, koska ne ovat vielä isompitöisiä tehdä kuin röstiperunat. Jotain vähän helpompaa ja nopeampaa ehkä seuraavaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!