tiistai 1. huhtikuuta 2014

Äippäloman projektit

Tämän blogin perustaminen oli äippäloman projekti nro 1. Eilen työpaikan äippäloma-lounaalla kyseltiin, että mitäs muita projekteja aion toteuttaa äitiysloman aikana. No, onhan niitä - ja kaikki ajoittuvat tähän ajalle ennen vauvaa. Toukokuulta eteenpäin ei ehkä kannata suunnitellakaan mitään kovin suureellisia projekteja, kun päivät varmaan pyörivät aika pitkälti vauvan ympärillä ja siinä on projektia ihan riittävästi.

Mutta niitä projekteja, onhan niitä. Katsotaan, mitä ehtii toteuttamaan, ennen kuin vauva päättää syntyä.

Loppujen vauvatarvikkeiden hankinta
Ehkäpä tärkein näistä äippäloman projekteista, jotta kaikki on sitten kunnossa vauvaa varten. Vaikkakin suurin osa tavaroista on jo hankittuna, niin kaikennäköistä pientä tässä vielä puuttuu. Amme ja itkuhälytin taitavat enää olla ne "isoimmat" hankinnat, mutta sitä sekalaista pikkusälää on vielä PALJON ostoslistalla. Kunhan saan lopullisen ostoslistan valmiiksi (psst, vinkkejä siitä, mitä siihen pitää listata, saa antaa!), niin täytyy jonain päivänä lähteä shoppailemaan. Lisäksi ostoslistalle täytynee lisätä vielä joku halpa lipasto, jotta saa ne kaikki tavarat johonkin mahdutettua - kodinhoitohuoneen kaappiin on kyllä tyhjennetty useampi hylly, mutta tuota vaatetta ja tavaraa tuntuu olevan niin paljon, ettei ne taida ihan muutamalle hyllylle mahtua. :)

Vauvanvaatteiden järjestely
Vauvanvaatteet ehdin itse asiassa jo ennen äippälomaa pestä ja järjestää koon mukaan. Tai siis ei edes kokolapun, vaan ihan konkreettisen koon - oli nimittäin aika suurta vaihtelua kokolapun mukaisen koon perusteella. Nyt on vaatteet neljässä laatikossa koon mukaan lajiteltuna ja silitystä sekä kaappiin viikkaamista odottelemassa. Lisäksi muutamia viime viikkoina ostettuja vaatteita ja äitiyspakkauksen vaatteita (+ Markon vanhempien luota vielä tulossa olevia vaatteita) on vielä odottamassa pesua - ja niitä sen jälkeen tulevia toimenpiteitä.

Ruokaa pakastimeen
Jotta vauva-arjen starttaaminen olisi mahdollisimman helppoa, tarkoituksena on tehdä äippäloman alussa pakastimeen suuret määrät ruokaa. Onneksi ostettiin jouluruokia varten talvella myös arkkupakastin varastoon, joten tilaa kyllä löytyy. Listalla on ainakin kaalikääryleitä, röstiperunoita, makaronilaatikkoa, lihapullia, pinaattilettuja… Lisäksi voisi leipoa jotain piirakoita ja muffinsseja pakastimeen vieraita varten.

Vauvajuttujen kutominen
Koska ei se kesä ehkä ihan vielä taida tulla (tänään satoi lunta!), niin kutomisprojektejakin voi vielä jatkaa. Tosin voihan sitä kutoa kesälläkin, mutta jotenkin tuo oma kutomisharrastus ajoittuu enemmän siihen kylmempään ajanjaksoon. Tulevalle perheenjäsenelle on jo kudottuna pussillinen sukkia ja tumppuja, jotka odottavat päättelyä. Työn alla on lisäksi parhaillaan kypärämyssy ja ikuisuusprojekti-makuupussi - jälkimmäisen tavoitevalmistumisaika on vasta syksyllä. Ehkä sitä jotain muutakin pientä vielä ehtisi tänä keväänä kutoa.

Muuttolaatikoiden purkaminen
Jepjep, tämmöistäkin olisi tarkoitus tehdä - jos vaan ehtii. Mehän siis muutettiin tähän "uuteen" kotiin viime toukokuussa. Koti saatiin suurinpiirtein kuntoon kesän (ja kesäloman) aikana, jonka jälkeen tuli ansaittu lepotauko kodin järjestelyyn - muutama laatikko jäi silloin purkamatta, mutta ne nyt olivat sellaisia tavaroita, joilla ei ollut niin kiire. Sitten tuli syksy ja raskauspahoinvointi. Ei voinut edes kuvitellakaan järjestelevänsä mitään muuttotavaroita. Sitten tuli talvi ja ensimmäinen joulu kotona. Vapaa-aika meni jouluruokien tekoon ja siivoamiseen. Joulun jälkeen alkoikin sitten jo toden teolla vauvatavaroiden hankinta. Muuttolaatikot jäivät auttamatta taka-alalle. Mutta mikäli tässä aikaa ja voimia vaan riittää, niin aion päästä eroon niistä viimeisistäkin muuttolaatikoista huhtikuun aikana. Ihan siis jo siksikin, että jos ei niitä pura nyt, niin ne varmaan seisovat tuolla nurkassa vielä vuonna 2016. :D


Lopun ajan - jos sitä näiltä projekteilta vielä jää - aion sitten keskittyä lepäilyyn. Digiboksilla on odottamassa muutamista sarjoista kokonaisia tuotantokausia, joita ei ole ehtinyt vielä katsella ja mieheltä sain joululahjaksi pari DVD-boksia äippäloman lepäilyaikaa silmälläpitäen. Jos olo antaa myöden, niin tarkoitus olisi myös Artturi-hauvan kanssa lenkkeillä vähän enemmän kuin viime kuukausina on tullut tehtyä. Ja ehkä sitä untakin voisi kerätä varastoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!