tiistai 8. huhtikuuta 2014

Yhdistelmävaunut - Britax Affinity

Yhdistelmävaunut kieltämättä oli vaikein päätös. Tai siis yhdistelmävaunut + turvakaukalo + telakka -setti.

Rahallisesti suurin hankinta ja varmaan myös jatkossa (ehkä pinnasängyn jälkeen) käytetyin ostos. Ja kuten sanottua; kun ei kokemusta tai tietämystä näistä ollut etukäteen, niin aika paljon tätä joutui pohtimaan.

Toivotut ominaisuudet:

 • Menee kokoontaitettuna pieneen tilaan 
 • Soveltuu sekä asfaltille että hiekkateille
 • Helposti kokoontaitettava
 • Travel system
 • Hyvä hinta-laatu -suhde
 • Värivaihtoehdoissa jotain muutakin kuin mustaa

Tuo ensimmäinen kriteeri karsi pois jo aika monta vaihtoehtoa. Ja se oli kyllä ehdottomasti tärkein kriteeri. Vaikkakin meillä on tila-auto (ja vaunupohdintaa aloitettaessa oli farmari), niin reissuun lähdettäessä takakonttiin pitää vaunujen lisäksi mahtua myös yksi keskikokoinen (mutta isolla egolla varustettu) hauva. Mitä pienempään tilaan vaunut menevät, sen parempi.

Käytiin vaunuja katsomassa kolmesta eri liikkeestä; molemmista Jyväskylän lastentarvikeliikkeistä sekä kavereiden luona talvilomalla vieraillessa myös yhdestä Vantaalla sijaitsevasta liikkeestä. Jonka jälkeen käytiin vielä siinä toisessa Jyväskylän liikkeessä uudemman kerran. Ja silti tuntui olevan tosi vaikeaa tehdä se ihan lopullinen päätös; itse asiassa kertaalleen jo oltiin muka tehty se toisten vaunujen hyväksi, mutta vaihdettiinkin sitten vielä mallia.

Tein kaikista varteenotettavista yhdistelmävaunuista exceliin vertailutaulukon, jonka avulla sitten pähkäiltiin tätä valintaa. Ja toki testaamalla vaunujen työnnettävyyttä ja helppokäyttöisyyttä myymälöissä. Thank god, että lastentarvikeliikkeissä on osaavat ja palvelualttiit myyjät auttamassa!

Loppusuoralle päätyi kolmet vaunut, joista sitten se paras (?) vaihtoehto löytyi ja on jo kotiutunut meille.

Brio Go

Brio Go.

Laadukkaat, pieneen tilaan menevät ja kaikin puolin oikein näppärän oloiset vaunut. Näissä erityisenä plussana olisi ollut toki tuo merkki, sillä Brion ainakin satavarmasti tietää olevan laadukas.

Lopullisesti nämä karsiutuivat kuitenkin valinnasta pois hintansa takia; vaikka vaunut varmasti ovatkin erittäin laadukkaat ja hyvät, niin ne kahdet muut vaihtoehdot olivat edullisempia.

Mutsy Evo

Mutsy Evo.


Vahva suosikki ja melko varma valinta vaunuiksi. Loppusuoralla kuitenkin vielä vaihdettiin. Merkki oli tuntematon, mutta googlettelun perusteella käyttökokemukset tuntuivat tästä merkistä ja tästä mallistakin ihan hyviltä.

Sinänsä näissäkään ei ollut mitään vikaa - ja taisivat olla tämän top kolmosen edullisimmat vaunut - mutta renkaat eivät vaikuttaneet ihan niin hyviltä kuin noissa muissa.

Britax Affinity

Britax Affinity. Meidän valinta - ja vieläpä tämän värisenä. 

Tämä vaunumalli meille sitten lopulta valittiin. Kohtuullisen laadukas merkki, hyvän tuntuiset vaunut, helppo kasata ja vaivaton työntää.

Näiden seikkojen lisäksi päätökseen vaikutti se, että travel systemillä runkoon kiinnittyvä turvakaukalo oli tosi turvallisen oloinen. Ja lisäksi saatiin talvirenkaat kaupan päälle. :)

Arttukin malttoi hetken poseerata uusien vaunujen kanssa.
Vielä ei ole ikiomilla vaunuilla tehty testityöntöjä muuta kuin olohuoneesta eteiseen, mutta onhan nämä tosi hyvän oloiset vaunut. Täytynee vielä ennen vauvan syntymää käydä testaamassa vaunuja tuossa kadulla, että miten työntäminen onnistuu; ihan vierestä löytyy sekä asfaltti- että hiekkatie, joten kovin pitkälle ei tarvitse testausta varten kävellä.

Samalla pitänee testata vaunujen asettuminen autoon (Artun kera) ja voisihan myös tuon Isofixin jo viritellä paikalleen autoon. Sitten ainakin saadaan taas yksi kokemus siitä, että oliko tämä vaunumalli hyvä valinta - lopulliset kokemukset tulee sitten kevään ja kesän mittaan.

3 kommenttia:

 1. Moikka! Millaisia kokemuksia on karttunut näistä rattaista arkikäytössä? Meillä harkinnassa nämä syksyllä syntyvälle vauvallemme, mutta istuinosa näyttää pieneltä ja luisulta isommalle lapselle tai lapselle talvivaatteissa. Entä miten mahtaa onnistua ulkona nukuttaminen näissä vanuissa, kun koppaan ei enää mahdu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvät ovat olleet käytössä; kaikki meidän toivomat ominaisuudet ovat toteutuneet ja ovat olleet tosi hyvät ja vakaat työntää eri alustoilla.

   Vaunukoppa on tosiaan melko pieni ainakin pituudeltaan; meidän pituudessa huiman harppauksen ottanut neiti on nyt kuukauden (4 kk ikäisestä) käyttänyt ratasosaa vaunukopan sijaan, kun vaunukopassa alkoi mitta loppumaan. Tosin neiti ei myöskään enää viihtynyt vaunukopassa, kun piti nähdä enemmän ympärilleen ulkoillessa. :)

   Tuota ratasosaa voi tosiaan käyttää vastasyntyneestä lähtien, itse testattiin sitä ensimmäisen kerran vasta 4 kk iässä, joten en osaa sanoa, miten ratasosa toimii ihan vastasyntyneelle. Siihen tuli ainakin meillä mukana vauvatuki, joka auttaa siihen, ettei vauva ole niin istuvassa asennossa (vaikkakin siis ratasosa on makuuasennossa).

   Ulkona nukuttaminen onnistuu kyllä rattaidenkin kanssa ja meillä on sitä nyt harrastettu jo reilu kuukausi. Ratasosa makuuasentoon ja vyöt kiinni, siinä vauva nukkuu ihan tyytyväisesti ainakin meillä. Rattaiden mukana tuli jalkapussi, jonka saa jalkojen suojaksi viileämmillä keleillä. Ja itse aikomuksena on hankkia vielä lämpöpussi, joka sitten talvella suojaa enemmän.

   Isommallakin vaunukopalla varustettuja löytyy, mutta ne eivät sitten taitu kokoon yhtä kätevästi. Meillä kun se pieni koko autoon pakattaessa oli kuitenkin yksi tärkeimmistä kriteereistä, niin nämä ovat se huomioiden olleet kyllä loistava valinta.

   Poista
  2. Kirjoittelin vielä oman bloggauksensa vaunujen tähänastisista käyttökokemuksista, tästä löytyy enemmänkin mielipiteitä kyseisistä menopeleistä. :)

   http://vauva-metso.blogspot.fi/2014/09/viisi-kuukautta-britax-affinityja-milta.html

   Poista

Kiitos kommentistasi!