keskiviikko 10. joulukuuta 2014

8 kk neuvola

Vähän ennakkoon käytiin jo 8 kk neuvolassa Meuskan kanssa eilen. Oikeastihan 8 kk tulee täyteen pari päivää ennen joulua, mutta lomista yms johtuen neuvola-aika oli jo nyt.

Kasvut etenee oikein hyvin


Neuvolan tädin luona käytiinkin oikeastaan vain mittauspuuhissa ja jatkettiin sieltä sitten lääkärin luo, kun tämä 8 kk oli taas lääkärikerta.

Kasvua oli taas tullut hyvin ja käyrien mukaan edistyy oikein tasaisesti. 

Paino: 8860 g
Pituus: 74,5 cm
Päänympärys: 44,3 cm

"Iloinen, reipas ja tarkkaavainen tyttö"


Lääkärin luona aluksi juteltiin kehityksestä. Hienosti on kuulemma Meea kehittynyt, kun osaa jo mm. istua ilman tukea, eikä ole vielä edes kahdeksaa kuukautta. 

Hauskin hetki oli, kun lääkäri kyseli, miten Meea ääntelee ja selitin, että on juuri oppinut jokeltamaan vähän pidempiäkin sanoja. Lääkäri kyseli esimerkkiä, että onko ihan useampitavuisia ja olin antamassa esimerkkiä, niin Meea hoitikin sen itse alkamalla juttelemaan "vauvauvauva" lääkärille. :) Lääkärikin purskahti nauruun. :)

Hienosti onnistui Meealta myös pinsettiote helmistä, vaikka sitä ei kyllä oo ns. treenattu. Lelut on kuitenkin niin isoja, että puristuvat yleensä nyrkin sisälle. 

Ylipäätään Meeaa kiinnosti aivan kaikki ja neuvolakortissa lukeekin nyt Meean olevan "iloinen, reipas ja tarkkaavainen tyttö". :)

Sitten otettiinkin Meealta vaatteet pois ja lääkäri tutki Meeaa ja kokeili eri asentoja. 

Meea olikin sellainen väkkärä tutkimusten ajan, ettei ollut kyllä sekuntiakaan paikallaan. Selällään maatessakin piti koko ajan treenata vatsalihaksia - ei meinannut tutkimuksista tulla mitään. Stetoskooppi oli hirveän jännittävä ja neiti ottikin sen käteensä rinnan päältä. Samoin seisoessaan lääkäriin päin piti kosketella lääkäritädin kasvoja; läheltä piti, ettei Meea myös nykäissyt hiuksista. 

Muuten oli kaikki kunnossa, mutta varvistuksesta lääkäri vähän huomautti. Se olikin kyllä tiedossa, että Meea varvistaa - ja sen takia ollaan jo viikkoja sitten luovuttu lähes kokonaan hyppykiikun käytöstä (vaikka se olisikin Meean mielestä maailman ihanin paikka). Varvistamista seurataan siis nyt, sen pitäisi jossain vaiheessa kadota kokonaan. Googlesta katselin, että jos ei katoa, niin voidaan saada lähete fyssarille ja apukeinoja (mm.erityiset kengät) varvistamista varten. Mutta toistaiseksi se on vielä ihan normaalia ja voi kadota itsestään. :)

Niin ja se tukkeutunut kyynelkanava. Sen takia on myös ylimääräinen kontrollikäynti vuoden rajapyykin tienoilla. Jos ei se aukea itsestään siihen mennessä, niin sitten joudutaan sondeeraamaan. :( On se silmän rähmiminen onneksi jo vähän rauhoittunut, että on hyvinkin mahdollista, että se aukeaa itsestään. Toivottavasti!

Allergioiden etsintää


Allergioiden osalta nyt lähdetään ruokailussa lääkärin ohjeistamana taas käytännössä alusta liikkeelle. Eli yksi kerrallaan makuja ja erityishuomio oireisiin. Pienistäkin oireista jätetään ruoka pois ja seurataan katoavatko oireet. Eli tää voi olla aika pitkä prosessi käydä läpi ne kaikki vanhat maut - ja sitten vielä saada uusiakin makuja mukaan! 

Vahvana veikkauksena on ne viljat, mutta täytyy nyt kuitenkin huolellisesti tarkkailla kaikki muutkin ruuat - jottei tätä rumbaa tarvitsisi enää kolmatta kertaa käydä läpi. Varsinaisia allergiatestejä kun ei kuulemma mielellään näin pienille vielä tehdä. 

Maito- ja koira-allergia ovat (onneksi!) lähes poissuljettuja, kun kuitenkin viikon rasvauskuurin aikana ihottumat selvästi rauhoittuivat. Mahdollisia nämäkin vielä ovat, mutta eivät kuitenkaan kovin todennäköisiä. 

Eilen otettiin jo tähän tylsään päärynä-parsakaali -ruokavalioon mukaan kana, että pikkuneiti saa viikon tauon jälkeen taas lihaakin syödäkseen. Sitä nyt sitten varman päälle ainakin viikonloppuun asti ja sitten pikkuhiljaa muita kasviksia ja hedelmiä mukaan. Niitä alkuaikojen - eli ennen allergiaoireita - ruokia voi varmaan tuoda takaisin ruokavalioon vähän tiuhempaan tahtiin ja loppuja sitten 4-5 päivän välein. Viljoja, eli kauran ja ohran joita toistaiseksi on vasta ehditty maistelemaan, ajattelin ottaa takaisin ruokavalioon vasta muutaman viikon päästä. Sitten näkee ainakin selkeästi niiden yhteyden ihottumiin; nyt kun kortisonikuurin loputtua on muutenkin se mahdollisuus, että ihottumat palaavat takaisin, niin täytyy pitää viljataukoa vähän pidempi aika. 

Seuraava neuvolakäynti onkin sitten vasta 10 kk neuvola helmikuussa. Hurjaa vauhtia aika menee eteenpäin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!