keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Aamumaidosta eroon - ehkä vielä joskus

Tässä viime aikoina olen pohtinut, josko pikkuhiljaa voisi jättää Meean aamumaidon pois. Siis että ensin syötäisiin aamupuuro ja sen jälkeen vasta otettaisiin maitoa.

Meea kun on jo pitkään nukkunut täysiä öitä, eikä enää edes herää välttämättä nälkään; tai ainakin välillä juttelee puolikin tuntia itsekseen sängyssä herättyään. Merkkejä siitä, että aika voisi olla aamumaidon poisjättämiselle kypsä, on siis näkynyt.

Aiemmin aamumaitopullo piti saada suuhun lähes tulkoon heti, kun tyttö nostettiin sängystä. Meea odotti pulloa jo suu auki kärsimättömänä. Nyt ollaan jo jonkin aikaa käyty vaihtamassa vaippa (ja välillä myös vaatteet) ennen aamumaitoa. Maidon määräkin on pienentynyt; aiemmin Meea vetäisi alta aikayksikön täyden pullon, nyt vajaakin pullo saattaa jäädä puolilleen.

No, tänä aamuna päätin sitten kokeilla, josko maidon pois jättäminen onnistuisi. Heikoin tuloksin.

Istutin Meean vaipanvaihdon jälkeen syöttötuoliin ja aloin keittämään puuroa. Meea oli ihmeissään, muttei sen kummemmin kitissyt. Itkupotkuraivarit tulivat siinä vaiheessa, kun yritin saada ensimmäistä puurolusikallista suuhun.

Eihän siitä siis tullut mitään. Neiti itki, huusi, kiljui ja työnsi lusikkaa pois. Ei toivoakaan, että ruokaa olisi mennyt suuhun. 

Lämmitin kiireesti pullollisen maitoa ja annoin Meean syötäväksi syöttötuoliin. Olisittepa nähneet Meean ilmeen! Niin syyttävä kun vain pienen vauvan ilme voi olla. "Mikset äiti meinannut antaa mulle maitoa?" Meea tapitti pitkään minua silmiin syyttävästi, kulmien alta tuijottaen - samalla intensiivisesti pulloa lussuttaen.

Mentiin sitten olkkariin juomaan loppu pullollinen; yleensä kun Meea siis saa pullomaidot sylissä ollessaan. Sen verran kovat traumat jäi tyttöselle tästä kamalasta koettelemuksesta, että kun yritin aamumaidon jälkeen viedä hänet uudestaan syöttötuoliin syömään puuroa, itkupotkuraivari alkoi jo siinä vaiheessa, kun laitoin häntä syöttötuoliin. Ei varmaan tarvitse edes kertoa, miten puuronsyönnin tänä aamuna kävi... 

Eli ei tainnut aika aamumaidon olla vielä ohi - eikä nyt ainakaan lähipäivinä yritetä suotta siitä irrottautuakaan. Jospa sitten ensi vuonna. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!