maanantai 8. joulukuuta 2014

Allergisesta ihottumasta eroon

Meean ihottumat räjähtivät viikko sitten ja maanantaina jouduin soittamaan neuvolaan ja kysymään apuja.

Meealla on siis ollut muutamia viikkoja kuivaa atooppista ihottumaa. Ei se sinänsä ole Meeaa vaivannut, mutta eihän se mukavaakaan ole. Itsellänikin on kovin atooppinen iho, niin ajattelin aluksi, että Meeallakin iho kuivuu kelien muututtua talvisemmiksi. Etenkin kun ihottumat ilmaantuivat ensimmäistä kertaa silloin, kun uutta makua maisteltiin jo neljättä päivää - eivätkä pahentuneet entisestään vaikka samaa makua maisteltiin lisääkin. 

Tiettyjen (uusien) ruokien sattuessa kohdalle ihottumat pahenivat - ja yhden välipäivän aikana sitten taas rauhoittuivat. Kunnes sitten viime vkonloppuna ihottumat taas pahenivat perjantaina - toisena aprikoosipäivänä - mutta eivät rauhoittuneet viikonlopun aikana. Päinvastoin; sunnuntai-iltana ihottumat olivat pahimmillaan pahimmillaan. 

Rasvausta ja "varman päälle" ruokaa


Neuvolasta saatiin avuksi viikon rasvauskuuri, jotta saataisiin iho kuntoon. Kahdesti päivässä kortisonia, kahdesti päivässä rasvaista perusrasvaa (meillä Apobase Oily Creme). 

Sen lisäksi ruokien suhtenen mennään back to basics, eli vain niitä ekoja ruokia - niitä, joita on annettu ennen kuin mitään allergiaoireita on ilmennyt. Itse ajattelin pelata vielä sen verran varman päälle, että ollaan nyt viikon ajan syöty vaan päärynää ja parsakaalia. Jotta jos/kun tänäkin aikana oireita tulee, niin ei mahdollisia ruokalajeja ainakaan kovin montaa ole. Lisäksi nuo kaksi ovat niitä Meean herkkuruokia, joten ei varmaan pistä pahakseen, vaikka viikko vain noita syödään. :)

Viikon kuuri takana


Viikko rasvausta ja pelkistettyä ruokavaliota on nyt takana. Ihottumat jaloista ja käsistä ovat melko hyvin parantuneet. Ihan vähän kuivia kohtia siellä vielä tuntuu, mutta tosi vähäisesti. Sen sijaan mahaan ja kainaloihin tuli viikonloppuna uusia punaisia läiskiä. 

Huomenna on Meean 8kk neuvola (vähän etuajassa joululomista johtuen; 8 kk tulee täyteen vasta 21.12.), joten katsotaan sitten siellä millaiset jatko-ohjeet saamme. Itsellähän pahimmissa vaihtoehdoissa välkkyy mielessä maito- tai koira-allergia... Toivottavasti kuitenkin jotain lievempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!