perjantai 12. joulukuuta 2014

Panosta hoitolaukkuun!

Joissain vauvatarvikkeissa merkki maksaa enemmän kuin mitä laatu oikeasti kertoo.

Lastentarvikkeisiin saisi tuhlattua omaisuuden ostamalla aina sen hienoimman, tunnetuimman ja kalleimman - arvostelujen kärkinimen. Useimmiten halpa ja vaatimattomampi on ihan yhtä hyvä kuin se kalliimpi ja superhyperextra-ominaisuuksilla varustettu.

Joihinkin hoitotarvikkeisiin kannattaa kuitenkin oikeasti panostaa. Yksi näistä on hoitolaukku.

Ei Liberolle ja vanhoille laukuille


Olen ihmeissäni katsellut, kuinka moni äiti käyttää hoitolaukkuna synnäriltä saatua Liberon vihreää laukkua. Itsellä ei käynyt edes mielessä, että laukkua voisi itse käyttää; se taidettiin sulloa jonnekin varaston hyllylle keväällä ilman sen suurempaa käyttötarkoitusta. Korkeintaan ehkä lasten leikkeihin se laukku sopii.

Siis ihan oikeasti; muistaakseni siinä laukussa on yksi (!!) tasku. Eikä sinne edes mahdu kuin tyyliin pari vaippaa, kosteuspyyhepaketti ja tuttipullo. Omassa hoitolaukussani ainakin on paljon enemmän tavaraa.

Moni käyttää hoitolaukkunaan myös omaa "vanhaa" käsilaukkuaan. Itse en tätäkään vaihtoehtoa edes harkinnut - osittain myös siksi, ettei minulta oikein löydy sopivan isoja laukkuja, jotka edes kokonsa puolesta olisivat tähän tarkoitukseen käyneet. Tosin, en muutenkaan haluaisi hoitolaukuksi omaa laukkuani, ksoka se ei sovi hoitolaukuksi yhtä hyvin kuin oikea.

Käyttöönsä tarkoitettu


Jo ennen vauvan syntymää ainoa ajatukseni oli ostaa hoitolaukuksi laukku, joka on nimenomaan tarkoitettu siihen käyttöön. Nyt kun hoitolaukkua on käyttänyt yli puoli vuotta, on mielipiteeni entistä vahvempi. 

Kun hoitolaukku on oikeasti käyttöönsä tarkoitettu, se täyttää VÄHINTÄÄN kaksi erittäin tärkeää kriteeriä.

1) Laukusta löytyy erityisesti hoitolaukkutarkoitukseen suunniteltuja taskuja. Esimerkiksi kätevä ja lämpövuorattu ulkotasku tuttipullolle sekä vaipan kokoinen sisätasku.

2) Hoitolaukusta löytyy oletuksena tai lisävarusteena kiinnikkeet, joilla sen saa roikkumaan vaunun aisaan. Toki minkä tahansa laukun saa roikkuman aisaan, mutta kiinnikkeiden avulla laukku pysyy siinä tukevasti.


Oma ihanainen


Itse ihastuin vauvatarvikkeita verkkokaupoista selatessani Babymelin hoitolaukkuihin. Vaikka Babymelin laukut ovatkin hinnakkaita, ne sekä miellyttävät silmää että ovat käteviä käytössä.

Netistä napattu kuva, kun en jaksanut käydä omaa laukkua kuvaamassa - mutta täsmälleen samannäköinen löytyy meiltä. 

Omaksi suosikikseni valikoitui Amanda-laukku ruskeasävyisenä. Google kertonee tarkemmat tuotetiedot kyseisestä veskasta, mutta mainittakoon nyt kuitenkin, että siinä on yhteensä 10 pikkutaskua, joista yksi on lämpöeristetty tuttipullotasku. Kätevä pakata ja hyvä kantaa.

Laukku kulkee kätevästi mukana vaunuissa - meillä jopa sulautuu sävy sävyyn vaunujen väriin. :)

Paras puoli laukussa on kuitenkin ehdottomasti se, että se miellyttää ulkonäöllisesti silmää niin paljon, että laukulle on varmasti käyttöä vielä hoitolaukkuajan jälkeenkin. Ei siis mennyt vajaat sata euroa hukkaan, koska laukun käyttöikä on pitkä - ja laukku vaikuttaa myös niin laadukkaalta, että se varmasti kestää pitkään!

Reilun puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen en kyllä vaihtaisi tätä laukkua mihinkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!