tiistai 30. joulukuuta 2014

Ensimmäinen joulu

Meean ensimmäinen joulu on nyt vietetty.

Päätimme olla ensimmäisen joulun kotosalla. Molempien vanhemmat oli toki kutsuttu joulunviettoon ja minun vanhempani tulivatkin aattoaamuna.

Samalla tämä oli siis meille toinen joulu omassa kodissa. Vaikka valmiiseen pöytään on helppo mennä ja mukava viettää joulua isommalla porukalla, on kotijoulu kuitenkin ehkäpä se kaikkein paras. Joulukin tuntuu pidemmältä, kun välttyy autossa istumiselta. 

Jouluvalmistelut jäi meillä pitkälti jouluviikkoon, jolloin koristeltiin kuusi, leivottiin piparit ja siivottiin koti. Laatikot sentään oli joaiemmin tehty pakastimeen valmiiksi. Joulukirkossa käytiin myös jo "ennakkoon" perjantaina, kun oli Meean kerhon joulujuhlakirkko illalla.

Äidin pikku apuri auttoi pipareiden leivonnassa. :)
Meea leipoi ja koristeli. <3

Aattoaamuna Meean mummi ja vaari (eli minun vanhempani) liittyivät seuraan ja tällä porukalla vietettiin joulua. 

Eniten pähkäilyä aiheutti joulun aikataulut; lähinnä siis se, että joulupukki ehtii käydä ennenkuin Meea menee yöunille. Yöunien ajankohta kun vaihtelee aika reippaasti.

No, ennen kolmea Meea kävi joulukylvyssä ja muu porukka sen jälkeen joulusaunassa. Sillä aikaa laatikot muhivat uunissa ja Meeakin otti päikkärit. Viiden maissa päästiin syömään ja Meeakin sopivasti heräsi päikkäreiltä suoraan ruokapöytään. Kinkun maistelu jäi vielä väliin, mutta neiti mussutti tyytyväisenä perunasosetta ja sormiruokana päärynää joulupöydässä. 

Joulupukki tuli visiitille kuuden maissa ja Meeaa ei pelottanut joulupukki lainkaan! Arttu-hauva sen sijaan koitti suojella Meeaa oudolta hiipparilta; Arttu haukkui kun pukki lähestyi Meeaa, hyppäsi sohvalle Meean viereen ja sieltä syöksyi väliin, kun pukki otti Meeaa kädestä kii. Hieno suojelevainen isoveli!

Joulupukin sylissä. 

Arttukin viimein rauhoittui ja hyväksyi joulupukin, niin pääsi Meeakin pariin otteeseen käymään pukin sylissä. Ei tullut itkua eikä mutruilua; ihmeissään neiti vaan tuijotti pitkää partaa ja taisi vähän nykäistäkin siitä. 

Joulupukki toi ison kasan lahjoja - pääasiassa Meealle. Soitettiin välissä vielä videopuhelu mummulle ja papalle parinsadan kilometrin päähän ja sitten alkoi Meean suuri avausurakka.

Meea ja lahjavuori.
Meealle olisi riittänyt lahjaksi kasa nauhoja. :)

Laskeskelin, että lahjoja oli yhteensä 41 - eikä ihan kaikkia Meea jaksanutkaan aattoiltana avata. No, jäipähän tekemistä seuraavallekin aamulle. :)

Ja kyllä on olleet kaikki lelut mieluisia ja vaatteistakin on osaa jo ehditty pitämään päällä. Täytyy todeta vain, että kyllä on ollut meillä kiltti tyttö! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!