keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Nokkamukiharjoittelua

Treenattiin ensimmäisen kerran nokkamukin käyttöä puolen vuoden tienoilla. Eihän se silloin tuntunut sujuvan lainkaan. Enkä ollut oikeastaan yllättynyt; pullosta juomaan tottunut neiti kun on ollut aika ronkeli myös tuttipullojen suhteen - vain tietyn mallisen pullotutit kelpaavat. Mistä johtuen meillä on puolet pulloista jäänyt käyttämättömiksi...

Harjoiteltiin nokkamukia säännöllisen epäsäännöllisesti; keskimäärin kerran päivässä, silloin kun neiti ei ole älyttömän väsynyt ja/tai nälkäinen. Parilla kerralla tuli maitoa jo suuhunkin, yleensä se vaan ei sujunut yhtään.

Nyt viime viikkoina, kun Meea on oppinut kunnolla istumaan, on alettu juomaan vettä nokkamukista useita kertoja päivässä. Olen siis tarjonnut Meealle vettä suun huuhtelemiseksi nokkamukista jokaisen ruokailun päätteeksi - eli käytännössä neljästi päivässä meillä on nokkamukitreenit.

Meidän neljästä eri valmistajan nokkamukista tää Ikean muki on Meean lemppari. 

Jo parin päivän harjoittelun jälkeen nokkamukista juominen alkoi sujua! Meea hiffasi, miten juoma tulee ulos nokkamukista (eli lähinnä sen, ettei sitä tarvitse imeä - ja ennen kaikkea sen, että juomaa voi tulla aika paljon, jos mukia ei käännä takaisin päin). Sen jälkeen Meea halusi itse juoda nokkamukista ja muutamien haparointien jälkeen sekin sujuu aika mallikkaasti. Tosin välillä kiinnostaa enemmän nokan pureskelu tai mukin heiluttelu enemmän kuin itse juominen - mutta pääsääntöisesti sujuu hyvin. 

Nyt juodaan siis nokkamukista vain vettä ja 80-prosenttisesti Meea pitelee itse nokkamukia. Ajatuksena olisi treenata vedellä nokkamukin käyttö sujuvaksi ja sitten pikkuhiljaa siirtyä juottamaan maitokin nokkamukista. Tai siis ainakin päivämaidot; iltamaito varmaan täytyy vielä jonkin aikaa antaa pullosta, koska se on Meealle the juttu yöunille nukahtamisessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!