torstai 26. helmikuuta 2015

10 kk neuvola

Käytiin viime viikolla 10 kk neuvolassa.

Jännästi siellä(kin) huomasi, miten tuo neiti on kasvanut vauvasta taaperoksi. 8 kk neuvolassa istui koko ajan sylissä, eikä odotusaulassa vielä lelut kovasti kiinnostaneet. Nyt oli kova meno päällä alusta loppuun; sylissä istui vaan hetken ja muun ajan tutkimusmatkaili. Neuvolatädin huoneesta löysi heti lelulaatikon ja purki koko sisällön lattialle. Kahden kuukauden päästä sitten vielä kovempi meno? :)

Itse neuvolakäynnillä ei mitään ihmeempää ollut. Mitattiin ja punnittiin ja täti kyseli kehityksestä ja taidoista. Meidän oma neuvolantäti olikin poissa, joten käytiin nyt ihan vieraalla tädillä. 

Pituuskasvu on vähän rauhoittunut - mikä on ihan hyvä. Painokäyrä oli ihan pikkaisen pompsahtanut ylöspäin, hyvä juttu sekin. 

10 kk mitat alla (suluissa 8 kk):
Paino: 9875 g (8860 g)
Pituus: 76,5 cm (74,5 cm)
Päänympärys: 45,6 cm (44,3 cm)

Odottelemassa vastaanotolle pääsyä.

Syömisistä ja allergioista juteltiin. Tämä täti kannusti kovasti sormiruokailuun; oman neuvolan tädin kanssa en muista, että olisi koskaan ollut siitä ihmeemmin puhetta. Vähän huvitti myös se, ettei tämä täti tiennyt, mitä on kvinoa - vaikka se käsitykseni mukaan on yleinen vaihtoehto (tattarin ja hirssin ohella), jos perinteiset viljat eivät sovi. 

8 kk lääkärikäynnillä lääkäri määräsi meille kontrollikäynnin varvistuksen vuoksi (vaikkei Meea silloin vielä edes seisonut tukea vasten...) ja se todennäköisesti on tehtävä vuoden iän tienoilla, vaikka varvistus on kadonnut. Haluaa kuulemma lääkäri kuitenkin vielä itse todeta sen. Kyynelkanavakontrolliin sentään ei tarvitse mennä, kun syntymästä asti rähminyt kyynelkanava loppuvuodesta aukesi itsestään. 

Seuraavana vuorossa siis yksivuotisneuvola - Meean synttäreistä seuraavana päivänä. Aika hurjaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!