torstai 19. helmikuuta 2015

Äippäloma loppui, hoitovapaa alkoi

Viime perjantaina oli viimeinen vanhempainvapaapäiväni. Aika on mennyt älyttömän nopeasti, eikä uskoisi, että neiti on jo kohta vuoden! 

Jos en olisi jäänyt hoitovapaalle, olisi maanantaina ollut ensimmäinen työpäiväni. Henkilökohtaisesti olin jo raskauden aikana sitä mieltä, että 9 kk (tai meillä etuajassa syntyneenä lähes 10 kk ikäinen) on turhan pieni hoitoon vietäväksi. Eikä tämä mielipide ole muuttunut äitiyden myötä ja onneksi mieskin oli samoilla linjoilla. 

Siksi olikin itsestään selvää, että jään hoitovapaalle ja kotiin Meean kanssa joksikin aikaa

Ensimmäinen hoitovapaapäivä - parhaassa seurassa. :)

Loppuvuodesta tutkittiin vaihtoehtoja ja omaan tilanteeseen parhaiten sopiva vaihtoehtokin löytyi suht vaivattomasti.

Koska raha on tosiasia ja hoitoraha älyttömän pieni, ei ole mahdollista olla kotona koko kolmea vuotta. Muutaman kuukauden pystyy kuitenkin pinnistämään pienemmillä tuloilla ja itsellä tarkoitus olisi palata töihin toukokuussa. 

Palaan töihin joustavalla hoitovapaalla, eli teen ainakin aluksi töitä kolme päivää viikossa, osan mahdollisesti etänä. Näin kotoiluaikaa jää vielä yli puolet viikosta ja se on meille kummallekin (siis minulle ja Meealle) kevyt totuttelu uuteen arkeen. Toki tulotaso ei vielä silloinkaan ole entisellään, mutta isompi kuitenkin kuin äitiyslomalla.

Vieraalle hoitoon Meea "joutuu" vasta syksyllä - ehkä lokakuussa, jolloin hän on 1,5-vuotias ja varmasti pärjää jo hyvin hoidossa. 2-3 kuukautta saadaan sumplittua hoidot omin voimin oman kesäloman, miehen kesäloman ja isyysvapaan myötä. Lisäksi tarjolla on hoitoapua isovanhemmista useammalle viikolle. 

Nyt sitten nautitaan vielä täysin voimin tästä kotiäitiydestä. Niin nopeasti kuluu aika, että ihan kohta se toukokuu ja töihinpaluukin jo koittaa!

Pikkuneiti järjesti äidille siivoushommia ensimmäisen hoitovapaapäivän kunniaksi. :)

Ajattelin alunperin kertoa tässä bloggauksessa laajemminkin aiheesta, mutta FB:n innoittamana jaankin tämän useampaan bloggaukseen. Laitoin nimittäin maanantaina Facebookiin tilapäivityksen aiheella "nyt oisi ensimmäinen työpäivä, mutta ihan kiva vielä kotoilla muutama kuukausi". Tämä kirvoitti runsaasti keskustelua; koska nämä aiheet kiinnostivat fb-kavereinani olevia äitejä, ne voisivat kiinnostaa blogin lukijoitakin. Ja saanpahan taas lisää sisältöä blogiini. :)

Luvassa siis bloggauksia vielä erikseen ainakin näistä aiheista (linkit lisään alle, kunhan tekstit ovat valmiina): 

  • Miksi hoitovapaa?
  • Äiti töissä, isä lapsen kanssa kotona
  • Kotihoidon tuki - elääkö sillä oikeasti?
  • Joustava hoitovapaa
  • Minkä ikäinen lapsi hoitoon?

Mistä muusta haluaisit kuulla ajatuksiani? Mitä muita näkökulmia aiheeseen liittyy? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!