perjantai 27. helmikuuta 2015

Uusi ihana sadesuoja

Meillä on ollut Britax Affinityissä sekä vaunu- että rataskäytössä tähän asti käytössä niiden omat sadesuojat, jotka tulivat mukana kaupan päälle ostaessa.

Vaunusuojaa tuli kesällä jonkin verran käytettyä ja se toimi minusta hyvin. En tiedä kultaako aika muistot, mutta en ainakaan muista, että sen paikalleen asettamisessa olisi ollut suuremmin ongelmia. 

Rattaiden sadesuojaakin tuli muutamaan kertaan syksyllä käytettyä. Olihan se tiukka - paljon tiukempi paikalleen asetettava kuin vaunujen suoja. Pariin kertaan tulikin tarkistettua, että kumpihan suoja näistä nyt oikeasti on rattaiden ja kumpi vaunujen. No, se kuitenkin oli käytössä syksyn ja palveli ihan ookoo. Syksyllä Britax Affinity -arvostelua kirjoittaessani olin vielä täysin tyytyväinen tähän rattaiden omaan sadesuojaan.

Nyt talven aikana olen muutamaan otteeseen joutunut turvautumaan sadesuojaan, kun räntä- tai lumisateessa ollaan tarvottu neuvolaan tai kerhoilemaan. Sadesuojasta on ilmennyt kaksi räikeää epäkohtaa. 

1) Sadesuoja ei mahdu paikalleen, jos rattaissa on jalkapussi. Eli jos keli on kovin kylmä ja lumisateinen, pitää käyttöön ottaa joko tai. Jos haluat suojata lasta lumisateelta, joudut jättämään lämpöä tuovan jalkapussin pois. Ja jos haluat lapsen jalkoihin lisälämmikettä, saa hän päälleen myös lunta. Itse valitsin aina tuon sadesuoja-vaihtoehdon - ja toivoin hartaasti, ettei pienelle tule liian kylmä pelkässä toppahaalarissa. Oli meillä lämpöpussikin toki, mutta koskaan lumisadekeleillä ei ollut NIIN kylmä, että sitä olisi tarvittu. 

2) Sadesuoja on todella vaikea saada helposti ja nopeasti paikalleen - etenkään lapsi kainalossa. Ylipäätään lapsen ollessa rattaissa, menee suojan asetteluun tovi aikaa, kun se on niin napakka - juuri tasan näihin rattaisiin tehty, ei ole ylimääräisiä senttejä. Kerhoon mentäessä rattaat joutuu jättämään ulos taivasalle ja monesti halusinkin lumisateen varalta laittaa rattaiden päälle sadesuojan. On mukavampi lähteä kerhosta kotiin kuivien kuin kosteiden vaunujen kanssa. Se se vasta olikin välillä melkoista taistelua. Meea kainalossa (raukka kun ei toppavaatteissa pysynyt istuallaan - eikä häntä oikein lumiseen maahan viitsinyt laskeakaan) yritin yhdellä kädellä taistella suojaa paikalleen; kun sen toiselta puolelta sai paikalleen, toinen puoli napsahti irti. Välillä jätinkin sadesuojan vähän sinne päin rattaiden päälle - suojasi se silti suurimman osan rattaista lumisateelta. 

Parin tällaisen taistelun jälkeen menetin hermot totaalisesti ja päätin tilata hieman löysemmän ja helpommin paikalleen menevän sadesuojan. 

Miellyin eniten Elodie Detailsin ihanuuteen "Apple of my eye". Tämä kuosi on aivan mahtava ja miehenkin mielestä hienompi kuin joku vaaleanpunainen unelma (joka oli toisena vaihtoehtona). 

Sadesuoja testissä eteisessä. 

Sadesuoja kotiutui verkkokaupasta helmikuun alussa ja tämän kuun aikana olen jo kolmesti päässyt tätä ihanuutta testaamaan. Ja voin kertoa, että on aivan loistava! 

Sadesuoja on niin helppo laittaa paikalleen, ei tarvitse yhtään tapella ja nykiä ja miettiä, että onko suoja kutistunut viime sateessa. Se sopii täydellisesti meidän rattaisiin, vaikkei tuoteselostuksen mukaan käykään kuomurattaisiin. 

Ensimmäistä kertaa tositoimissa viime viikon neuvolareissulla!

Edessä on vetoketju, jonka avaamalla lapsen saa pois rattaista ilman, että sadesuojaa täytyy kiskoa irti. Helpottaa tuota kerhoparkkeeraamistakin aika tavalla! Ja sisälle mahtuu aivan mainiosti jalkapussi, lämpöpussi ja vaikka mitä!

Edessä on myös "kurkistusaukko", jossa kolmella nepparilla kiinni muovinen sadesuoja. Jää siis hengitysaukkoa, vaikka muovisuojan laittaisi kiinni. Rattaiden ollessa pystyasennossa, ei suojaa tarvitse edes sulkea - ellei sitten kunnon sademyrskyssä taivalla. :D Suojan saa muuten kätevästi "auki", kun laittaa vastakkaisen sivun nepparin kiinni; ei tipu muoviosa aukon päälle ja ainakin meidän neiti tykkäsi, kun sai paremmin katsella maisemia näin. :)

Iso plussa tälle sadesuojalle - ja erityisen iso plussa tuolle ihanalle kuosille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!