perjantai 27. helmikuuta 2015

Täydellisen maton metsästys

Lastenhuoneen sisustaminen on vaikeaa. Erityistä hankaluutta tuottaa maton valinta. 

En oikein osaa päättää, haluaisinko neutraalia, värikästä vai hempeän vaaleanpunaista. 

Verhot ja lamppu on vielä hankkimatta, muuten sisustus on lyöty lukkoon. Vaaleanpunaista ja valkoista, herkkää ja pikkutyttömäistä. Kenties vähän harmaatakin seassa (verhoissa tai matossa). Lattia tummaa laminaattia.

Jos mattokin on vaaleanpunainen, tuleeko kokonaissisustuksesta liian ällö? Jos matto on värikäs, onko se liian värikäs? Vai tuoko värikäs matto kivan väripilkun muuten vaaleanpunaiseen huoneeseen? Olisiko paras sittenkin neutraali harmaasävyinen matto, jonka kanssa muilla sisustuselementeillä voisi ilotella enemmän?

Kun tosiaan verhotkin on vielä valitsematta, on valinta vielä hankalampi. Jompi kumpi voisi olla jotain muuta kuin vaaleanpunaista unelmaa - mutta kumpi? Verhojen osalta (kohtuuhintaisia) vaihtoehtoja on enemmän, etenkin jos ostaa vaan verhokankaat. Siksi tämä maton valinta on itselleni se vaikeampi.

Käytin hetken Googlen parissa ja kokosin alle omia suosikkejani - vähän samalla myös muistilistaksi itselleni. Voi selkeämmin vertailla, kun on kaikki koottuna yhteen. Jospa näistä se lopullinen matto löytyisi.

Toki täytyy ottaa huomioon, että a) en ole vielä mitannut, minkä kokoinen matto huoneeseen mahtuisi ja b) maton on oltava koiraystävällinen, eli ei kovasti karvoja keräävä, eikä ihan ohut, josta kynnet menevät läpi. Näitä seikkoja en ole vielä alla olevien mattojen osalta ottanut huomioon.

Matot eivät myöskään ole parhausjärjestyksessä, vaan pikemminkin googletusjärjestyksessä. Tosin tuo ensimmäinen matto ehkä on se oma suosikkini - on vaan turhan kallis, kun sadassa eurossa menee ehdoton kipuraja.

Mikä mielestäsi sopisi parhaiten Meean tulevaan huoneeseen? 


Tämä Lauran Lastentarvikkeen matto olisi oikeasti ehkä kaikista ihanin, mutta hinta (140 e) ylittää aika reippaasti budjetin.... Muuten tämä olisi varma valinta - ja tämän kanssa sitten ne verhot vaaleanpunaista unelmaa! 120 x 170 cm.
Ikealtakin löytyi pari potentiaalista vaihtoehtoa neljälläkympillä. Tämä matto  toisi väriä huoneeseen, mutta meneekö liian värikkääksi? Vaaleanpunaiset verhot sopisivat kyllä tähänkin. 133 x 195 cm.
Tämäkin Ikean matto voisi väriensä puolesta sopia. Ehkä turhan räikeä kuitenkin? 133 x 195 cm.
Lekmerin matoista löytyy kolmellakympillä monta kivaa vähän isommalle neidille; toistaiseki kaipaisin jotain vähän yksinkertaisempaa. Tai ainakaan tämän kanssa ei voisi verhot olla kovin kuviolliset.  95 x 133 cm.
Tässä toinen kiva matto Lekmeriltä (30e), tämä ehkä prinsessaa paremmin sopisi meidän pikkuneidille. 95 x 133 cm. 

Sisustushallissa myös tällainen Hello Kitty -matto (43e). Vähän kalliimpi kuin Lekmerin, mutta ehkä neutraalimpi matoksi, kun ei ole niin paljon yksityiskohtia. 95 x 133 cm. 
Ihana tämäkin Sisustushallin, mutta en tiedä meneekö liikaa violettiin - muuta sisustusta ajatellen. 60 e hinta ei ole kovin paha. Jos löytyisi vastaava vaaleanpunaisena, niin tämä olisi ehdottomasti listan ykkösenä.  100 x 150 cm.
ON24:stä voisi löytyä muutakin kivaa kuin matto tilattavaksi. Tässä Hello Kitty -matossa on eri kokoja, esim. 100 x 200 cm 33 e. 
Askon sivuilta löytyi tällainen Espritin matto, joka myös voisi sopia Meean huoneeseen. Tässäkin eri kokoja, esim. 70 x 140 cm 99 e, eli aika lailla siellä budjetin ylärajoilla tämäkin. 
Mattotukun pöllömatto on myös ihana - mutta vähän turhan hintava (120e). 120 x 170 cm.
Jos vastaavanlaisen löytäisi vähän edullisempana (tämä Laura Ashleyn matto maksaa 125 e), niin tämäkin voisi olla hyvä vaihtoehto meille. Ei sen siis tarvitsisi mikään varsinainen lastenmatto olla; raidallinenkin sopivan värisenä olisi oikein bueno.  90 x 120 cm.
Mikä oli paras matto? Vai löytyykö jostain vielä täydellisempi matto meille? Kerro mielipiteesi tai vinkkaa hyvistä matoista (tai mattoverkkokaupoista) kommenttikenttään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!