torstai 28. heinäkuuta 2016

Blogiluonnosten suma

Bloggaus on minulle rakas harrastus, mutta viime aikoina on tuntunut, että sille jää hyvin vähän aikaa.

Sen jälkeen kun aloitin kokopäivätyöt vuodenvaihteessa, vapaa-ajan määrä väheni merkittävästi - luonnollisesti. Koska lapsi oli pitkiä päiviä päiväkodissa, tahdoin käyttää vapaa-aikani pääsääntöisesti omaan lapseen; tästä syystä myös kodinhoito oli välillä heikolla tolalla. Saati että olisi ollut extra-aikaa bloggaamiseen. Yöunista kun en tahtonut karsia.

Silloin kun sitä aikaa olisi sattumalta ollut, ei ole välttämättä huvittanut. Esimerkiksi autossa istuessa (kun en ole ollut ratissa) olisi hyvää aikaa blogata kännykän tai ipadin avulla, mutta en jaksa kirjoittaa niin pitkiä tekstejä muulla kuin tietokoneella. Olen tainnut kaikkineen kaksi bloggausta tämän vuoden aikana kirjoittaa alusta loppuun puhelimella tai ipadilla autossa!

Bloggaaminen on minulle oikeastaan asia, johon pitää keskittyä ja ottaa sille oma rauhallinen hetki - ei vaan väsätä tekstiä häthätää vähän sinnepäin. Vaikka kuvat blogiin otankin pääsääntöisesti kännykällä, blogitekstit kirjoitan 90-prosenttisesti tietokoneella.

Niin ja ne kuvat - tosiaan. Muutaman kerran olen saanut tekstin valmiiksi (koska minulle teksti on tärkeämpi), mutta se kaipaa kuvaa seurakseen. Erityisesti vaate-esittelybloggaukset roikkuvat luonnoksissani hyvinhyvin pitkään, ennenkuin ehdin/jaksan/pystyn ottamaan kaikki tarvittavat kuvat.

Ajattelin, että kesälomalla ehdin kuromaan rakoa kiinni ja bloggaamaan to-del-la paljon. Vaan kuinkas kävikään? Kohta kolme viikkoa kesälomaa takana ja tämä on kahdeksas bloggaus. Ei nyt älyttömän tiheä tahti.

Ollaan oltu paljon reissussa ja kotona ollessa on ollut paljon kaikkea muutakin puuhaa. Kesä tuntuu aina olevan kiireisempää kuin talvi - mistähän sekin johtuu...

Päikkäriaikaan ja iltaisin on toki kesälomallakin (kotona ollessa) ihan hyvää bloggausaikaa ja niinä aikoina tänäänkin nämä huimat kaksi bloggausta olen saanut aikaiseksi. (Oikeasti; en edes muista, milloin viimeksi olen blogannut kahdesti yhden päivän aikana!)

Näin lomaillessa kyllä huomaa, miten paljon enemmän ns. omaa aikaa sitä äitiyslomalla olikaan! Työpäivän aikana ei ole päikkäriaikaa, kotitöitä ei voi tehdä töiden ohella ja lapsi on illat entistä tiiviimmin äidissä kiinni päiväkotipäivän jälkeen.

Huomaa sen bloggaustahdistakin. Tänä vuonna keskimääräinen bloggaustahti on ollut 12 bloggausta per kuukausi. Viime vuonna kuukaudessa tuli keskimäärin 17 bloggausta (ja jätin laskematta joulukuun 35 bloggausta, joista siis 24 tuli joulukalenterin sisällöstä!).

En bloggaa ns. työkseni enkä ole osa mitään isompaa yhteisöä, joten itselleni bloggaus ei ole sinänsä mikään stressin aihe. Välillä on kausia, jolloin tuntuu, että pitäisi saada sisältöä ulos tiheämpään tahtiin, mutta useimmiten vaan bloggaan fiiliksen mukaan. Enemmänkin ne niin sanotut stressit tulevat tuosta luonnosten määrästä - kirjoittamattomista blogiaiheista.

Nimittäin bloggausaiheita - niitähän kyllä riittäisi! Luonnoksissa on tällä hetkellä yli sata aihetta odottelemassa kirjoittamista; tosin aika moni niistä on jo ns. aikansa elänyt, eli eivät ole enää ajankohtaisia tai ei ole innostusta niistä kirjoittaa. Yksi vanhimmista aiheista, jonka aion ehdottomasti vielä joskus kirjoittaa loppuun, on Ikean leikkikeittiön DIY-projekti - on vaan aina tullut ajankohtaisempia ja "tärkeämpiä" aiheita eteen, niin se on vähän jäänyt. Aiheet laitan yleensä puhelimella Bloggeriin talteen otsikko-tasolla, mutta usein ei juuri siinä hetkessä pysty kirjoittamaan sen enempää. Ne vaativat oman ajan, hetken ja inspiraation kirjoittamiseen.

Syksyn tullen ajatuksena on saada aikaan joku säännöllinen postaustahti. Kaksi-kolme kertaa viikossa kuulostaisi aika realistiselta ja samantapainen tahti on ollut alkuvuodenkin.

Koska bloggaus on itselleni rakas harrastus, olen miettinyt jopa sitä, että ottaisin yhden tietyn illan viikosta bloggausillakseni. Tällöin voisin säännöllisesti kerran viikossa sulkeutua illaksi eri huoneeseen ja uppoutua täysillä blogin pariin miehen huolehtiessa neidin iltatoimet. Ehtisi kirjoittaa vaikka useammankin bloggauksen putkeen ja ajastamaan ne blogiin kyseiselle viikolle. Yksi ilta viikossa ei olisi paha myöskään Meean kannalta, jos äiti muina iltoina olisi läsnä ja leikkimässä päiväkotipäivän jälkeen. Ongelmaksi voi muotoutua kylläkin se, että juuri sinä päivänä ei ole inspiraatiota kirjoittamiseen - mutta toisaalta; onko jossain ryhmäliikuntatunneilla käyvälläkään aina juuri sinä harrastuspäivänä se suurin intohimo kyseiseen lajiin?

Meinasin kirjoittaa tähän loppuun, että aion nyt kunnostautua bloggaamisen suhteen ja saada kirjoitettua luonnosten sumaa pienemmäksi. Mahdollisesti seuraavien kotipäivien aikana bloggauksia useampi tuleekin (ellei tällä hetkellä kytevä kirjoitusinspis katoa), mutta sitten voi taas olla hiljaisempaa. Kuten sanottua; blogi ei ole paikka, josta otan sen suurempaa stressiä, vaikka välillä ärsyttääkin siihen käytettävissä oleva vähäinen aika. Kyllä niitä bloggauksia kuitenkin jatkossakin tulee - sen verran uskallan luvata! :)Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!