sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hiuskriisi - ja vain pari päivää aikaa ratkaista se

Oma kampaajareissuni on edessä tiistaina. Eikä minulla ole aavistustakaan, mitä hiuksilleni tekisin.

Lähtötilanne on lähes olkapäille ulottuvat hiukset. Tyvessä tummanruskeaa (nyt toki myös omaa maantienväristä juurikasvu), latvassa blondattua. Takaa aavistuksen lyhyemmät kuin edestä, lisäksi otsahiusten kasvatusprosessi on kesken.

Nykyisestä kuontalosta ei hyviä kuvia löytynyt - mutta ehkä nämä kahden viikon sisällä otetut kuvat kertovat jo jotain. 

Viime vuosina hiustyylit ovat vaihdelleet jonkin verran, vaikkakaan mitään radikaaleja muutoksia ei ole nähtävillä.

Pituus on vaihdellut korvan alta reilusti yli olkapään. Väri on ollut aina melko tummaa; välillä raitoja ja nyt parhaillaan vaaleimmat ikinä, kun latvat on blondattu aika pitkältä matkalta. 

Otsahiukset ovat olleet se suurin murheenkryyni itselleni. Muutamaan otteeseen olen alkanut niitä kasvattamaan pois - ja kun ne on saanut kasvatettua suurinpiortein järkeviin mittoihin, olen leikkuuttanut otsahiukset taas lyhyiksi. Sen jälkeen kyllästynyt nopeasti otsahiuksiin ja noidankehä on valmis. Nyt on taas kasvatusprosessi meneillään ja yritän nyt pysyä lujana, että astelisin kampaajalta pois pidempien otsahiusten kanssa.

Alla aikajärjestyksessään (uusin ensin) kuvia hiustyyleistä, joita minulla on viimeisen kahden vuoden aikana ollut - kaikki kuvat otettu siis Meean syntymän jälkeen. (Muitakin hiustyylejä toki ollut vuosien varrella, mutta vanhempia kuvia en enää ryhtynyt kaivamaan näytille.)Aiemmin on ollut yleensä aina jonkinlainen idea, mitä hiuksilleen haluaisi. Tällä kertaa ei aavistustakaan. Tai no, mieluusti haluaisin pidemmät hiukset, koska nämä lyhyet - ei edes kunnolla ponnarille yltävät - eivät enää innosta. Mutta pitkiä hiuksia ei nyt tällä kampaajakerralla vielä saa.

Että mitähän sitä tällä kertaa tekisi hiuksilleen?

Mustaa, joka omasta mielestäni sopii parhaiten? Neutraalimpaa tummanruskeaa? Jatkoa tälle nykyiselle vaalealle linjalle? Vai sitten jotain räväkämpää, vaikkapa raitojen tai latvojen osalta? Siniharmaa on kiehtonut jo jonkin aikaa, mutta kun oma hius on niin tumma, se ei välttämättä pysyisi kauaa... 

Äh, ei kyllä aavistustakaan, mitä sitä hiuksilleen keksisi - apuja otetaan vastaan!

1 kommentti:

  1. Hiuskriisiä on täälläkin aina välillä :)

    Minusta sinulle sopii parhaiten pitkä otsatukka. Vaaleat latvat ja tummat muuten tai sitten tummat joissa vaaleita raitoja :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!