maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pikavisiitti Linnanmäelle

Keväällä ajattelin huvipuistojen jäävän meidän perheeltä tuleviin kesiin. Potentiaalisia kesäkohteita blogiin listatessani innostuin Linnanmäen maksuttomista laitteista ja innostus kasvoi, kun sattumalta kohdalle osuneella Powerpark-reissulla pikkuneitikin innostui selvästi huvipuistolaitteista.

Mietin aiemmin, että voitaisiin tänä kesänä käydä Linnanmäellä, jos sopiva tilaisuus tulee eteen. Ja se tuli viime viikolla, kun lomailtiin vanhempieni luona Hämeessä ja matka Lintsille oli puolet lyhyempi.Pikainen visiitti Linnanmäelle vaihtui vähän pidemmäksi, kun "poikettiin" (= 2 tuntia) menomatkalla Ikeaan JA Lintsille päästessämme jouduttiin ajamaan auto parkkiin Messukeskukseen. Ajettiin siis ensin Lintsin parkkikselle ja sieltä ohjattiin Messukeskuksen parkkihalliin, josta pääsi bussilla Linnanmäelle ja takaisin. Olimme lopulta Linnanmäellä melkein tunnin myöhemmin tuon kiertoajelun seurauksena. Onneksi Meea on vielä sen verran pieni, ettei matkan venymisestä paljon välittänyt. Päinvastoin; taisi olla kivaa päästä bussin kyytiin! 

Vaikkakin Lintsi-päivä oli mukava, pakko sanoa, että aiempi kesäkohteemme Powerpark oli kymmenen kertaa mukavampi kuin Lintsi!

Ensinnäkin Powerpark on pienempi, joka tarkoittaa sitä, että alue on pienempi, eli käveltävää ei ole niin paljon. Alue oli myös huomattavasti tiiviimpi kuin Lintsillä; laitteet olivat vierekkäin ja tyhjiä aukioita ei Powerparkin huvipuistoalueella kyllä ollut - eikä siltikään tullut mitenkään ahdasta fiilistä.

Lisäksi Powerparkissa laitteet oli järjestetty fiksummin kuin Lintsillä. Powerparkissa Meealle soveltuvia laitteita oli kahdessa rykelmässä. Toisessa kohdassa ne turvallisimmat (mm. keinut ja vankkuripyörä), toisessa kohtaa hieman hurjemmat (mm. viikinkilaiva ja pomppivat autot). Laitteesta toiseen siirtyminen ei vienyt kauaa, kun ne olivat lähekkäin. Linnanmäellä puolestaan alle 100-senttisille soveltuvat laitteet oli ripoteltu eri puolille puistoa; ehkä neljä laitetta oli yhdessä kohtaa, muut missä sattuu. Ja kun puisto ei ollut tuttu (viime käynnistä varmaan 15 vuotta!), tuli kävelyä ja edestakaisin ravaamista runsaasti.

Powerparkissa emme jonottaneet oikeastaan yhteenkään laitteeseen. Linnanmäellä jono oli pitkä joka laitteeseen. Osaltaan tähän vaikutti kelit; Linnanmäki-päiväksi valikoitui viikon ainoa (?) aurinkoinen päivä ja Powerpark-päivänä puolestaan oli kaatosade-ennuste koko päiväksi (vaikkakin lopulta satoi vaan pari kuuroa iltapäivästä). Linnanmäellä väkeä oli älyttömästi ja Powerparkissa kohtuullisen vähän.

Omaan viihtymiseemme ei-paikkakuntalaisina vaikutti myös nuo parkkeerausjärjestelyt. Linnanmäen parkkipaikka on älyttömän pieni ja ei ollut kyllä toivoakaan saada sinne enää autoa parkkiin. Jos tämän olisi tiennyt etukäteen, olisi tietysti voinut ajaa suoraan Messukeskukseen ja päästä sinne Linnanmäelle aikaisemmin (ja ilman hampaiden kiristelyä). Kun Linnanmäki kuitenkin on isompi kuin Powerpark, tuntuu käsittämättömältä, että Powerparkissa parkkipaikkoja (eli aakeetalaakeeta peltoa) on silmänkantamattomiin ja ei varmastikaan ole ongelmia saada parkkipaikkaa suhteellisen läheltä.Maksuttomat laitteet täytyy kuitenkin nostaa Linnanmäen plussaksi. Tosin näitä oli Meealle (alle 100 cm) kuusi, joista neiti kävi ainoastaan kahdessa! Vankkuripyörä ja rumpukaruselli olivat tutunoloisia jo Powerparkista, joten niihin neiti uskaltautui samantien. Lisäksi etukäteen ajattelin että käytäisiin myös Kotkotissa (jonot olivat äärettömän pitkät!) ja Panoraamassa (Meea ei halunnut). Muksupuksu ja Pienoiskaruselli sen sijaan jätettiin ihan suosiolla väliin, sillä niiden kyytiin Meean olisi pitänyt mennä yksin - ja siitä ei kyllä olisi tullut mitään. Etenkin tuo Muksupuksu on tosi hurjan kuuloinen laite näin äidin näkökulmasta; ei vöitä (?) ja lapset istuvat keskenään junanvaunuissa, juna kiertää ison rakennuksen ympäri, eikä vanhemmilla millään voi säilyä näköyhteys omaan lapseensa koko kyydin ajan. Joo ei todellakaan meidän vilkasta taaperoa tuollaiseen laitteeseen!All in all, ihan mukava päivä Linnanmäellä oli, vaikkei kovin montaa laitetta nyt ehdittykään kiertää. Elämyksiä tuli varmasti, vaikka jonoissa vietettiinkin moninkertainen aika laitteisiin verrattuna. Kyllä se pikkuneidin riemu varmaan näistä kuvistakin jo välittyy. :)

Huvipuistoannos tällä kesälle on nyt kyllä täynnä - katsotaan jos sinne Ähtärin eläinpuistoon vielä kesän mittaan kerittäisiin.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

 1. Mukavalta vaikuttaa teidän lintsi-päivä!
  Oliko perheenlisäystä koskeva kysymys liian tungetteleva kun et siihen ole vastannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas; luulin vastanneeni, mutta näköjään en... Näitä kommentteja kun monesti lueskelen puhelimella, niin saattaa välillä tulla kaikenlaisia keskeytyksiä. :) Nyt on vastauskin siellä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!