keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Puhtia kaurasta - testissä Vuoden Suomalainen ElintarvikeBongasin jo keväällä mielenkiintoisen uutuustuotteen, Puhtikauran. Voimajuomajauhe, joka on pitkän kehitystyön aikaansaannos. Puhdas ja superhieno puuterimainen täysjyväkaurajauhe - tallessa kaikki kauran parhaat ominaisuudet. Puhtikaura on mainospuheiden mukaan kotimaista superfoodia, joka pitää kylläisenä pitkään.

Innostun muutenkin herkästi kaikista uusista ja terveellisistä jutuista, mutta Puhtikauran osalta innostusta herätti myös sen valmistaja. Viipurilaisen Kotileipomo kun on itselleni tuttu firma työn kautta - ja jopa lapsuudesta asti. Päijät-Hämeestä kotoisin olevana olen syönyt lapsesta asti Viipurilaisen Konstan sämpylöitä ja Ruisleipää (joka on muuten edelleen vanhempieni vakiotuliainen meillä käydessään).

Keväällä Puhtikaura oli mukana Vuoden Suomalainen Elintarvike -kisassa. Sieltä napsahti voitto ja sen jälkeen hypetys Puhtikauran ympärillä on kasvanut.
Puhtikauraa myytiin aluksi vain Viipurilaisen omassa myymälässä ja muutamissa muissa pisteissä. Sitten myyntierät laajenivat lähialueen kauppojen hyllyille ja nyt Puhtikauraa saa ostettua jo valtakunnallisesti!

Itse jouduin odottelemaan kesäkuun puolelle, että sain ensimmäisen Puhtikaura-paketin käsiini. Se oli pakollinen ostos Päijät-Hämeen reissulla kesäkuun alussa. Blogiyhteistyön myötä sain vielä lisää Puhtikauraa maisteltavaksi - veikkaan, että näitä tulee jatkossa meidän taloudessa kulumaan. Onneksi Puhtikauraa saa jatkossa ostettua myös Keski-Suomesta!

Olen toistaiseksi ehtinyt testata Puhtikauraa ainoastaan smoothiessa - tuote kun soveltuisi moneen muuhunkin. Mutta smoothiessa se ainakin on herkullista ja todistetusti pitää nälkää; useampi erilainen smoothie on tullut jo testattua.

Ohjeita on monia (ja niitä löytyy Puhtikauran sivuiltakin!), mutta oma tähänastinen lempparini on seuraava:
HUOM! määrät vähän sinnepäin, koska en ole käyttänyt mittaa!

1,5 dl mantelimaitoa
1 prk rahkajogurttia
0,5 dl Puhtikauraa
0,5 dl vadelmia

Sekoitetaan tehosekoittimessa ja nautitaan. Todella simppeliä!
Itsehän olen hiljattain vaihtanut leipäaamupalat tuorepuuroaamupalaan lähes täysin. Puhtikaura-smoothie on erittäin varteenotettava kilpailija omalle aamupalarintamalleni! Sopii myös välipalaksi ja iltapalaksi; välipalakäytössä tämä smoothie onkin itselläni toistaiseksi eniten ollut.

Omalla todo-listallani on vielä Puhtikaura-kokeilut lettujen, jäätelön ja tuorepuuron osalta. Mikäli kokeilut osoittautuvat maistuviksi, saattaa Puhtikaura-reseptejä löytyä blogista jatkossakin!

* Bloggaus tehty yhteistyössä Puhtikauran kanssa.Oletko jo kokeillut Puhtikauraa? Vinkkaa hyvistä resepteistä!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!