maanantai 25. heinäkuuta 2016

Cheddar-sipulipiirakka

Ihana, ihana, IHANA piirakka, jota olen leiponut jo useamman kerran. Vaikka ainekset ovat suhteellisen yksinkertaiset, tämä on niin maukasta, että joka kerta piirakka on loppunut kesken.

Viimeisimpänä leivoin tätä lauantaina naapuruston juhliin. Tein samalla kertaa vähän reilummin, niin sai kotonakin maistella tätä maukasta piirakkaa jo etukäteen - ja vähän juhlien jälkeenkin.



Pohja:
3 dl haaleaa vettä
10 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä 
4 dl spelttijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4 punasipulia
4 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 tl kuminaa

Päälle:
2 rkl oliiviöljyä
100 g cheddar-juustoraastetta


Tee ensin pohjan taikina. Liuota murennettu hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa peitettynä tunti. 

Valmista täyte. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita öljy-voiseoksessa n. 10 minuuttia. Lisää mausteet ja hauduta vielä hetki. 

Jaa (kohonnut) taikina kahtia ja vaivaa siitä ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä.

Voitele kaksi leivinpaperia öljyllä. Taputtele taikina leivinpapereille levyiksi. 

Laita sipulitäyte taikinapohjien päälle; puolet kumpaankin. Levitä tasaisesti ja kaada päälle hieman öljyä. Ripottele päälle cheddar-juustoraaste.

Paista 250 C, n. 10 min.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!