maanantai 19. joulukuuta 2016

Punajuuri-auralaatikko

Näin joulun alla reseptipuolelta jakoon menee yksi omista - uusimmista - joulupöydän suosikeistani. Punajuuri-auralaatikko, josta kerroin jo joulupöytä-bloggauksessanikin.

Punajuuri-auralaatikkoa tein ensimmäisen kerran jouluna 2013 - ja siitä lähtien joka joulu. Tänä jouluna - kun ei vietetä aattoa kotona, eikä joulun jälkeisistä vieraistakaan ole tarkkaa tietoa - meinasin jättää tämän laatikon tekemättä, mutta niin vaan päädyin jälleen pakkaamaan ostoskärryihin punajuuria ja aloittamaan tämän show:n.

Punajuuri on melko sotkeva ainesosa - siksi sitä kokataan meillä aivan liian harvoin. Punajuurihan on herkullista, mutta hyvin hyvin harvoin jaksan lähteä sitä kuorimaan tai pilkkomaan. Nyt teinkin sitten samalla kertaa myös uunijuureksia sunnuntain lounaaksi (nam!), joten tuli yhdet sotkut kahdella iskulla - vai miten se nyt menikään.

Tätä nimenomaista punajuuri-auravuokaa olen tehnyt pariin otteeseen vuosien varrella myös muulloin kuin jouluna. Sopii mainosti ruuaksi ihan pelkältäänkin, mutta erityisesti liharuuan (ihan siis vaikka lihapullien) kera!



Punajuuri-auralaatikko


1 kg punajuuria
1 pkt Aura-juustoa
1 prk creme fraichea
1,5 dl ruokakermaa

Kuori punajuuret. Keitä ne kypsiksi (reilu tunti). Jäähdytä punajuuret keittämisen jälkeen. Raasta punajuuret (helpointa raastaminen on yleiskoneella, mutta käsinkin varmasti onnistuisi).

Sekoita punajuuriraasteen sekaan Aura-juusto murustettuna. Lisää creme fraiche ja kerma, sekoita tasaiseksi massaksi.

Annostele uunivuokiin/foliovuokiin; vuokien koosta riippuen saat 1-2 vuuallista. Paista 175 asteessa n. 40 min.



Eilen tekemääni versiota twistasin itse hieman hunajalla; toivotaan, että se uudistus ei vienyt makua huonompaan suuntaan. En usko. Se selvinnee joulun jälkeen, kun laatikko kaivetaan pakastimesta esiin. :)


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

3 kommenttia:

  1. Hei kiitos ohjeesta! Tätä kokeilen ehdottomasti. Ootko laittanut mausteita/suolaa lisäksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en laittanut mitään mausteita (paitsi nyt tähän viimeisimpään versioon testinä hunajaa). Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla ripaus pippuria, mutta itse en tosiaan ole sitä laittanut. :)

      Poista
    2. Ok. Kiitos :) ja hyvää joulua!

      Poista

Kiitos kommentistasi!