maanantai 2. toukokuuta 2016

Ihan paras tuorepuuro-ohje

Olen yrittänyt säännöllisen epäsäännöllisesti vähentää leivän käyttöäni ja olenkin löytänyt erinomaiseksi aamupalavaihtoehdoksi tuorepuuron. Testasin tuorepuuroa ensimmäistä kertaa viime syksynä ja jäin kyllä koukkuun! En olisi uskonut, että vannoutuneelle leipä-aamupalan kannattajalle löytyisi jotain muutakin ravitsevaa aamupalaksi, mutta näköjään. Taustaksi mainittakoon vielä, että en todellakaan ole perinteisten puurojen ystävä; iltapalaksi voisin ehkä syödä puuroa, mutta aamupalana en ole lämpimästä puurosta tykännyt koskaan.

Tuorepuurosta onkin tullut pienen tauon jälkeen taas lähes sataprosenttisesti käytössä oleva työaamujen aamupala. Viikonloppuisin monesti turvaudun edelleen siihen leipään - silloin kun ei ole ns. tarvetta tehdä eväitä edellisenä iltana valmiiksi, niin ei "jaksa" tuorepuuroakaan tehdä.

Nyt kun mieskin on uskaltautunut maistamaan tuorepuuroa - ja tykkäsi siitä siinä määrin, että nykyään työaamuiksi väsään meille molemmille puurot - on pakko jakaa tämä hyvä resepti myös blogissa.Se ihan paras tuorepuuro-ohjehan löytyy täältä. Tämä on ihan huippu ohje sen takia, että tällä jokainen saa varmasti mieluisan ja omaan makumaailmaan sopivan tuorepuuron loihdittua.

Vaikka ohjeessa sanotaankin, että ensikertalaisen kannattaisi tehdä tuorepuuro jonkin muun ohjeen mukaan, minä aloitin tuorepuurotaipaleeni tällä. Enkä itse asiassa ole muita ohjeita vielä käyttänytkään. Muutaman eri variaation olen tehnyt (linkkaamaani ohjetta noudattaen), mutta yksi tietty puuroresepti on muodostunut omaksi suosikikseni. Ja kun se vaan on niin hyvää, en ole nyt niin innostunut uusia yhdistelmiä kokeilemaankaan - etenkin yhden epäonnistuneen maapähkinävoi-kokeilun jälkeen (ei, maapähkinävoista tehty tuorepuuro ei ole kaikkien mielestä hyvää, vaikka sitä joka paikassa hehkutetaankin...).

Tällaisella tuorepuurolla oma aamuni aika usein käynnistyy:
(huom! en käytä mittoja tuorepuuroa tehdessäni, joten määrät ovat arvioita)

1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelimaitoa
0,5 prk rahkajogurttia (esim. Ehrmann)
1 rkl chian siemeniä
2-3 rkl kuivattuja hedelmiä
0,5 tl kardemummaa

Aluksi rahkajugu, maito ja hiutaleet sekaisin, chian siemenet sekaan. Saa jäädä koostumukseltaan aika löysäksi (etenkin chian siemenet imevät itseensä nestettä yön aikana): Kardemumma mausteeksi ja hedelmiä sopiva määrä sekaan. Kannellisessa kipossa jääkaappiin yön yli.

Maistuu älyttömän hyvälle JA pitää nälkää hyvin! Leipä-aamupalalla vatsani alkaa töissä kurnimaan jo kymmenen jälkeen, tuorepuurolla pärjää hyvin vaikka palaverit venähtäisivät puolille päivin!

Itselleni suurin meriitti tuorepuuron hyvästä mausta on tosiaan se, että aika ennakkoluuloisesti tuorepuuroon (ja etenkin chian siemeniin) suhtautunut miehenikin a) uskalsi maistaa ja b) kehui puuron makua!

Jaa oma lemppari-tuorepuuroreseptisi, niin testaan sitä kevään aikana!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!