maanantai 9. toukokuuta 2016

Päiväkotirepun pakkaamisen vaikeus

Äitiydessä yksi vaikeimmista asioista on kyllä ollut päiväkotirepun pakkaaminen.

Päiväkotielämän alkaessa se oli vaikeaa jo sen takia, ettei tiennyt, mitä sinne ylipäätään pakkaisi. Monetko vaihtovaatteet? Tarvitseeko erillisiä alusvaatteita? Tarvitaanko yöpukua? Mitä muuta pitää pakata kuin vaatteita?

Vaikka päiväkotielämää on jo takana jonkin verran, ei homma silti ole juurikaan helpottunut.Ehkä se vaikein asia päiväkotirepun pakkaamisessa on se, ettei tiedä kuka siellä on lasta ulos pukemassa. Ajatteleeko hän lapsen pukemisesta samalla tavoin kuin minä? Miettiikö hän keliin sopivat vaatteet reppua kaivamalla vai ottaako hän vaan ensimmäiset tarjolla olevat päälle? Ja jos paita sotkeentuu, valitseeko hän varapaidoista sen housuihin parhaiten sopivan vai vaan päällimmäiseksi pakatun?

Se toinen vaikea asia on kelit - jotka etenkin viime aikoina ovat olleet kovin vaihtelevia ja ennalta-arvaamattomia. Kun ei tiedä, että mitä pukisi itselleenkään päälle, miten voi tietää mitä pukee lapselle - ja etenkin mitä pukisi lapselle kuuden tunnin päästä.

Talvella kovilla pakkasilla tuntui, ettei mikään vaatemäärä ole riittävä. Repussa olikin väliasuja, välihaalareita ja monetmonet villasukat ja tumput. Reppu ei tietenkään riittänyt, vaan pakkasin talvella reppuun sisävaatteet ja erilliseen kangaskassiin ulkovaatteet.

Kevään tullessa oli aamulla huomattavasti viileämpää kuin iltapäivällä ja keli saattoi muuttua päivän mittaan moneen kertaan. Pakkasinkin reppuun joka kelille sopivia hattuja ja hanskoja, ihan kaikkea mahdollista aina villaisesta Kivat-talvikypärälakista trikoopipoon. Varmaan parhaimmillaan oli neljä eri hattuvaihtoehtoa repussa mukana! Kun ei vaan voinut tietää, mikä olisi sopiva aamu-ulkoiluun ja mikä iltapäiväulkoiluun. Lisäksi ulkoiluvarusteissa vaikuttaa myös se, millä pihalla lapset ulkoilevat; varjossa on huomattavasti viileämpää kuin auringonpaisteessa.

Se hetki, milloin toppahaalari vaihdettiin vk-haalariin, oli myös hankalaa. Selkeää rajaa keväälle ei oikein ollut ja meillä taisikin vajaan viikon ajan kulkea kumpikin haalari (+villahaalari) päiväkodissa - varmuuden vuoksi. Sama homma kenkien kanssa; vaikka vk-haalari oli jo vaihdettu käyttöön, talvikumppareilla mentiin aika pitkälle pihan kuraisuuden takia.

Nyt kevätkelien - tai oikeastaan kesäkelien - alkaessa meni repun pakkaaminen taas ihan uusiksi. Asusteiden määrä hupeni tosi vähiin ja pitkähihaisten tilallekin saa jo pakata t-paitoja. Periaatteessa pääsee helpommalla, mutta ei se siltä tämän päivän reppua pakatessa tuntunut.

"Eihän tule kylmä, jos on vaan tämmöset vaatteet?"
"Laitanko mä tän aurinkorasvan mukaan vai pitäiskö sitä laittaa Meealle jo aamulla kotona?"
"Tarviiko mitään hanskoja mukaan?"
"Monetko vaihtovaatteet tarvii; jos on hiekkalaatikolla sisävaatteissa, niin nehän likaantuu heti?"
"Mitä jos tuleekin kylmät kelit päivällä?"
"Onko meillä yhtään hupparia Meealle vai olisikohan fleecetakki liian lämmin?"
"Millaiset housut olisi hyvät ulkoiluun?"

Ehkä tähän tosiaan vaikuttaa myös se, ettei itsekään ole vielä ihan sinut sen kanssa, että nyt on jo näin lämmin ja päälle voisi oikeasti laittaa shortsit ja t-paidan!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!