keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Synttärikoristelut 2-vuotisjuhliin

Alunperin ajattelin, että Meean synttärikoristeluista selviydytään mahdollisimman vähällä panostuksella, ihan minimaalisella. Ihan jo siksikin, että kokopäivätyöt ja päiväkotiarki syövät vapaa-aikaa aika lahjakkaasti ja pari viikonloppua ennen juhlia oltiin jopa kokonaan poissa kotoa. No, käsistähän se sitten taas lähti.

Koristeet painottuivat tarjoilupöytään ja sen ympäristöön; valokuvista tehty taulu oli lisäksi esillä keittiössä Meean leikkikeittiön päällä (koska taulusta tuli sen verran massiivinen, ettei sitä saanut nätisti pöydän lähelle).
Ostin valmiina parista kaupasta kasan kaikennäköisiä koristeita. Meillä ei vielä tänä vuonna ollut mitään teemaa (vaikka se Frozen nykyään on aika hitti!), vaan teemana oli ainoastaan värit. Vaaleanpunaista ja vähän kultaista tehosteväriksi. Kohtuullisen pienellä budjetilla, mutta yllättävän kivannäköistä tuli - vaikken raaskinut niitä teemavärien mukaisia lautasia ostaakaan, vaan päädyin moooonta kertaa halvempiin valkoisiin. ;)

Pompomeja en ollut itse vielä mihinkään juhliin hankkinut ja ne olivatkin aika kiva koriste! Vähän meinasi hermot mennä availlessa, mutta pompomeilla saa kyllä aika pienellä hinnalla hyvännäköistä ilmettä isompaankin tilaan! Itse ostin kolme pompomia, joka oli ihan riittävästi meidän keittiöön.Shoppailujen lisäksi tein itse muutaman koristeen. Kaikennäköiset diy-jutut ovat alkaneet yhä enenevissä määrin kiinnostaa, joten kaikennäköistä tuli väsättyä. Pinterest on huono paikka, kun sieltä saa aivan liikaa ideoita - joita ei vaan voi jättää toteuttamatta.

Juhlien isoin koriste oli valokuvista koottu taulu. Tämän tekoon meni kaksi iltaa (yksi kuvien tilaamiseen ja yksi sommitteluun), mutta oli se sen arvoista. Mies auttoi sen verran, että maalasi tuon taustan. 
Lisäksi askartelin etiketit pillien ja lusikoiden purkkeihin. Samalla mallilla tein myös muffinsseihin tikkukoristeet. Aika simppeliä, mutta toi kuitenkin näyttävyyttä kattaukseen.Vielä juhlaviikolla tein yömyöhään loput koristeet - jotka olin saanut päähäni tehdä, mutta joihin ei oikeasti olisi ollut aikaa. Onneksi niistä kuitenkin tuli tosi kivat, niin ei mennyt aika hukkaan!

Viirin meinasin tilata valmiina, mutta en jaksanut alkaa mittailemaan kokojen sopivuutta meidän keittiöön - enkä itse asiassa kovin montaa kivan näköistä viiriä edes löytänyt! Joten tein itse, niin sain mieluisen!
Jostain blogista aikoinaan bongattu idea synttärisankarista kertovaan tauluun (joka tosin siellä oli jostain liikkeestä tilattu taulu) oli pakko ottaa käyttöön omissakin juhlissa. Tästä voisi melkein tehdä tavan ja tehdä vastaavan taulun joka vuosi synttäreille! Taulu herätti hilpeyttä juhlavieraissa ja siitä jää mukava muisto itsellekin. :) Sanoisin myös, että se todellakin kannattaa tehdä vasta hetkeä ennen synttäreitä - tämänkin taulun teksteistä olisi moni jo muuttunut, jos tekisin taulun nyt, vajaa kuukausi myöhemmin!
Ihan hyvät juhlat koristeiden puolesta (ja tietty muutenkin!) saatiin aikaiseksi. Mutta ehkä sitä sitten ensi vuonna satsataan ihan oikeasti vähemmän niihin koristeisiin - ehkä. Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, mutta ääni voi olla kellossa toinen vuoden päästä. :) 

P.s. Tarjoiluista tulossa vielä oma bloggauksensa kunhan ehdin kirjoittaa! 
* Osasta koristeista saatu alennusta yhteistyössä Confetti Jyväskylän kanssa.

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!