torstai 5. toukokuuta 2016

Kesä tuli, mitä ihmettä?

Näin äitinä on ollut suunnattoman vaikeaa suhtautua siihen, että kesä on ilmeisesti nyt tullut. Siis lähinnä siksi, että kesä tuli näin yllättäen ja nopeasti. Siitä ei ole kauaa, kun talvihaalarit sai vaihtaa vk-haalariin - ja nyt pitäisi jo osata olla pukematta lapselle ulkovaatteita lainkaan ulos!

Meillä lukemat olivat tänään päälle kahdenkymmenen, varjossakin. Jo aamuyhdeksältä mittari näytti auringossa +28 ja varjossa +12. Kunnon kesäkelit siis.

Lukemista huolimatta ainakin tämä äiti vielä vähän hannaili pukemisen suhteen. Pitkähihainen, collarit, sukat ja lenkkarit oli neidin varustus aamupäivän ulkoiluissa - iltapäivällä sentään käärittiin hihoja. Itsekin varustauduin capreilla ja pitkähihaisella (jonka hihat käärin jo aamupäivällä); iltapäivään vaihdoin lyhythihaisen päälle. Ja pakko myöntää, että olisi varmaan pärjännyt vähemmälläkin vaatteella.Neidin vk-vaatteiden käyttöaika on jäänyt kyllä hyyyyyvin lyhyeksi. Vk-kengät ehtivät olla päiväkodissa varmaan vaan kaksi viikkoa, koska talvikumpparit olivat loskasäässä parempi valinta. Vk-haalari on ollut käytössä vähän pidempään, mutta ei ole kauaa, kun senkin alle vielä puettiin villahaalari. Ja yhdet ostamani vk-housut eivät ole vielä edes tulleet perille (tosin ostin ne jo melkein 2 viikkoa sitten fb-kirppikseltä ja myyjä ei enää vastaa viesteihin - taisi ensimmäinen huijari osua omalle kohdalle; siinä mielessä ihan hyvä, ettei niille vk-housuille nyt sitten ollutkaan palavaa tarvetta).

No, ehkä sitä kohta osaa jo suhtautua tähän kesään ja pukea pikkuhiljaa lyhythihaisen paidan jo neidillekin. Ehkä. Jos nämä kelit jatkuvat samanlaisina - on ollut sen verran kummallisia kelejä kyllä viime aikoina, että kalenteria katsomalla ei ole tiennyt yhtään, mikä vuodenaika on meneillään.

En ole vielä yhtään ehtinyt suunnata ajatuksia kesävaatteisiin - minullahan oli vk-varustuksen haalintakin vielä vähän vaiheessa! Aamulla kaivoin kaapista pussillisen viime kesäisiä asusteita ja onneksi ensimmäisenä päähän kokeiltu Popin lierihattu vielä mahtui päähän. Täytyisi viikonlopun aikana tehdä asusteinventaariota; ainakin joku lippis pitäisi neidille ostaa, ehkä muutakin.

Myös vaatekaapin siivous - joka on ollut suunnitelmissa jo ainakin kuukauden - voisi olla viikonlopun puuhaa. Siis jos malttaa yhtään pysyä sisätiloissa viikonlopun aikana. Näyttää nimittäin ne viikonlopun lukematkin aika aurinkoisilta.Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!