perjantai 8. toukokuuta 2015

Kaappaus keittiössä

Kaappaus keittiössä on yksi lemppari-ruokasarjojani. Tähän asti olen katsellut sitä ihmetellen, miten tuollaisiakin perheitä voi löytyä. En ole siis koskaan ajatellut, että voisin itse hakea kyseiseen ohjelmaan. Vaikken olekaan mikään huippukokki - ja vaikka meillä syödään välillä myös Hese-ruokaa - on perusasiat kuitenkin olleet hanskassa.

Parhaillaan pyörivää kautta katsellessani on kuitenkin mieleen hiipinyt ajatus siitä, josko jonkun pitäisi kaapata meidänkin keittiö.

Kirjoittelin aiemmin taaperonkestävistä resepteistä ja siitä, miten vaikeaa ruuanlaitto on energisen, mutta äidin läheisyyttä kaipaavan taaperon kanssa. Olen kirjoitellut myös Meean allergioista ja vaikeasta siirtymisestä yhteiseen ruokaan. Siinäpä pähkinänkuoressa ne meidän perheen suurimmat ongelmat.

Mistä löytyy aika kokkaamiseen? Mitä ruokaa pystyy tekemään päivällä, kun on kaksin taaperon kanssa? Miten estää lasta roikkumasta kiinni kädessä, jossa on veitsi tai kurottelemasta kuumalla levyllä olevalle paistinpannulle? Milloin ne muut kotityöt tehdään, jos päikkäriajat menee ruuanlaiton valmisteluun? Miten saadaan perheen ruoka-ajat nidottua yksiin?

Miten meidän perheen perusruuista voi varioida allergiavapaita versioita? Miten kokataan koko perheelle maistuvaa ruokaa - joka sopii myös allergikolle? Miten ehtii kokata tarvittaessa kaksi eri ruokalajia? Miten sihtikurkun saa syömään kiinteämpää ruokaa?

Kysymyksiä on paljon ja asioiden kanssa edetään pikkuhiljaa. Vaikeata tuntuu silti välillä olevan - kumpikin osa-alue.

Nyt ollaan todella siinä vaiheessa, että keittiön kaappauskin olisi meidän perheessä mahdollista. Ikävä puoli kyseisessä tv-formaatissa on se, että jaksoja tuskin tullaan kuvaamaan ihan samantien - nyt kun se ongelma on päällä. Uskon, että meilläkin puolen vuoden päästä tilanne on ihan toisenlainen: Taapero on tottunut leikkimään enemmän yksin ja ehkä jo osaa auttaakin jollain tavalla kokkauksessa. Allergiareseptejä on ehditty testaamaan enemmän; omat suosikit ja bravuurit on löydetty. Ainakin toivottavasti.

Joten miten ois, Kari Aihinen tai joku muu vastaava ruokaguru, voisitko tulla kaappaamaan meidän keittiön - just nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!