maanantai 18. toukokuuta 2015

Kävelevä taapero

Aiemmin mietin, että mistä sen tietää, milloin lapsi alkaa kävelemään. Tai siis kuinka hyvin/paljon pitää kävellä, jotta voi vastata "jokos Meea kävelee?" -kysymykseen myönteisesti ja kirjata uuden virstanpylvään vauvakirjaan.

Meea alkoi kävellä tukea vasten jo alkuvuodesta. Ensiaskeleet ilman tukea otettiin 9.4. ja vappuna Meea käveli jo useampia haparoivia askeleita. Toukokuun alun ennätys taisi olla 11 askelta ilman tukea - vähän vahingossa lelusta kii pitäen. 

Ihan kunnolla Meea lähti kävelemään viime keskiviikkona ja se olikin sitten menoa! Neiti kulki yhtäkkiä ilman tukea lukuisia askeleita ja selkeästi eteni pisteestä A pisteeseen B kävellen. Keskiviikkona jo varovasti ajattelin, että ehkä nyt voi sanoa Meean osaavan kävellä. Tyylinäyte keskiviikolta alla:


No, perjantaihin mennessä neiti eteni n. 90% liikkumisestaan sisätiloissa kävellen ja lauantaina otettiin jo ensimmäiset juoksuaskeleet! Nyt ei Meea enää juurikaan etene sisällä kontaten, vaan kävely on selkeästi pääasiallinen - oikeastaan ainoa - etenemismuoto. 

Ulkona on vielä vähän haparoivampaa menoa - etenkin epätasaisessa maastossa - joten siellä vielä kontataankin. Ja hienosti sujuu kävely kengilläkin; sisällä kävelee yhtä hyvin kengät jalassa tai ilman, ja ulkonakin tasaisella kävely sujuu mainiosti.

Enää ei tarvitse pohtia, että mistä sen tietää milloin lapsi kävelee - kyllä tämä on aika ilmiselvää!

Tosi nopeasti neiti sitten oppi kävelemään, kun vihdoin uskalsi. Kävely onkin nyt niin ihanaa, että välillä oikein hihkutaan riemusta kävellessä! 

Vaikka unet ovat kärsineet melkoisesti kävelytaidon oppimisesta, eipä tässä voi äiti olla kuin ylpeä ja onnellinen neidin onnistumisen riemusta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!