sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Meidän välikausi

Pari kuukautta sitten kirosin välikauden vaikeutta ja päivittelin kaappiin kertyneiden vk-vaatteiden määrää. No, siitä kirjoituksesta määrä on kasvanut entisestään ja ajattelin nyt - ennen kuin kesä ihan kunnolla tulee ja välikausi on jo ohi - esitellä, mitä meidän välikauden vaatetus on pitänyt / pitää sisällään!

---

Ticketin vk-haalari on ollut se ehdottomasti käytetyin tähän mennessä. 

Tämä kuosi on mielestäni ihanan pirteä. Vanhaa mallistoa, koska haalarille oli tarvetta ennenkuin uusi ilmestyi - mutta omaan silmääni tämä on kivempi kuosi kuin yksikään uudesta mallistosta. 

Nollakeleillä tai maassa istuessa on käytetty tätä villahaalarin tai villahousujen (mun vanhat ihanuudet) kanssa. 

Tämähän on siis ns. siistimpi haalari; kauppareissuille ja vaunulenkeille, ei niinkään pihalla konttailuun. 


Kurakeleille ostin peruskurahousut Prismasta, taitaa olla Ciraf-merkkiset. En raaskinut investoida kalliisiin kuriksiin, jos/kun menevät meidän kivisessä pihassa kontatessa nopeasti rikki. Nämä ovat olleet hyvät myös tuon Ticketin haalarin päällä (vaikkei kovin kuraista olisi), niin säilyy haalari paremmassa kunnossa. :)

Tosin nyt kyllä enemmän pidettykin Ticketin Plain Rain -settiä pihakonttailuissa. Tämä oli todellinen kirppislöytö (15 e postikuluineen!). Vähän ohuempi kuin tuo Ticketin haalari, mutta tätä onkin alettu käyttämään vasta nyt toukokuussa; parilla ekalla käyttökerralla taisi olla villahaalarikin alla.

Jännää muuten, että tämä on kokoa 86 ja haalari kokoa 80; silti ovat aika lailla saman kokoisia kumpikin!


Välikauden kylmimpiin keleihin oli tällainen joululahjaksi saatu setti. Tämä on vähän paksumpi, mutta ei kuitenkaan toppaa - oisko jotain kevyttopan tapaista?

Monesti ei tämä ole ehtinyt päälle, kun toppapukua käytettiin kylmemmillä ja nuo muut vk-asutkin ovat villahaalarin kanssa palvelleet hyvin heti sen jälkeen. Tämä asu onneksi on vähän reilu, joten hyvällä tuurilla voisi mahtua päälle vielä syksyllä!
Lämpimämpiä kelejä varten bongasin naapurilta myynnistä FB-kirppiksellä myös yhden tuulipukumaisen takki+housut -yhdistelmän. Hinta (3e!) ei päätä huimannut, joten tämän osalta ei haittaa, vaikka kuluisi puhki pihalla kontatessa. On siis edelleen tosi hyvässä kunnossa; ehjä ja tahraton!


Tätä takkia on nyt paristi käytetty, sellainen "normaalipaksuinen" H&M:n kevättakki. Sopii pikkuneidille mainiosti päälle ja vinon vetoketjun vuoksi on myös äärimmäisen helppo pukea!

Tällä viikolla otin käyttöön myös tämän ihanan äidiltäni saadun takin; sovittelin tätä Meealle pari kuukautta sitten ja oli vielä silloin niin reilu, että luulin tämän säästyvän syksylle. No, nyt se näyttikin jo ihan sopivalta ja testissä osoittautui ihan sopivan kokoiseksi!

Tämä takki koostuu oikeastaan kahdesta takista; trenssityylisen takin vuori kun lähtee irti ja toisinpäin käännettynä muuntautuu collaritakiksi! Tämä irroitettava vuori myös antaa lisää käyttöikää trenssille, kun sitä voi pitää monenlaisilla keleillä - joko vuoren kanssa tai ilman.

Sitten meiltä löytyy takkien osalta vielä yksi ihanuus. Tässä takissa oli kasvunvaraa silloin, kun tämä ystävältä saatiin, mutta nyt nippanappa mahtuu päälle. Aika ohuthan tämä on, että ei  vielä käy kuin korkeintaan kauppatakiksi. Toivotaan, että vielä kelien lämmetessä mahtuisi päälle!

Meealla on ainoastaan yhdet ns. oikeat kengät; viime viikon lauantaina ostetut ensiaskelkengät. Halusin ehdottomasti ostaa ensiaskelkengät uutena - ja käyttää aluksi kävellessä ainoastaan niitä - jotta jalan virheasennoilta yms vältytään. Kengät päätettiin ostaa vasta sitten, kun neiti ihan oikeasti kävelee ilman tukea, jotta tulee oikean kokoiset - ja oikeaan keliin sopivat.

Näillä on nyt tepasteltu pari kertaa ja oikein hyviltä vaikuttavat! Meeakin osaa kävellä kengillä jo ihan yhtä hyvin kuin ilman, joten siinä mielessä onnistui hyvin tämä kenkävalinta.

Lisäksi meillä on lenkkarit, joita on jonkin verran käytetty kauppareissuilla yms, mutta kävelemään neiti ei näillä ole vielä päässyt. Lähinnä siis totuteltu siihen, että miltä kengät tuntuu jalassa. Nämä siis miehen siskontytön vanhat Adidakset. Ovat sen verran naftit Meealle, että voi olla, ettei näillä Meea koskaan pääse kävelemäänkään.
Saappaatkin saatiin samasta osoitteesta. Eivät ole vielä päässeet neidin jalkaan, mutta ihan hyvä olla yhdet saappaatkin varalla kesää varten. Varmaan sitten hankitaan uudet saappaat (ehkä Crocsit?) neidille viimeistään syksyllä.
Eniten on pidetty ulkoillessa jalkineina Stonzeja. Nämä ovat ihan mahtavat tossukat ja neitikin tykkää näillä tepastella. Kylmemmillä keleillä toimi loistavasti vuoren ja/tai villasukan kanssa ihan vaan rattaissa istuskellessa. Nyt kelien lämmetessä ja neidin innostuessa kävelystä yhä enenevässä määrin, nämä ovat olleet erittäin hyvät pihatossut. Jalka saa olla luonnollisessa asennossa ja neitikin osaa vaivatta kävellä näiden kanssa pihalla (vaikka onnistuu se kenkienkin kanssa).

Leikkipuistossa ja pihalla telmiessä ovat nämä parempi valinta, koska Meea kuitenkin jonkun verran vielä konttaakin, niin ei ainakaan mene sitten lahkeista hiekkaa sisälle. Vaikka Stonzit aika hintavat ovatkin, ne ovat ehdottomasti jokaisen euron arvoiset!

Ja sitten ne asusteet... Olen niin huono ostamaan asusteita! Tai siis en yhtään tiedä, että mitä kaikkea olisi fiksu ostaa - ja mikä on ihan turhaa. Sen takia meillä oli talvellakin kymmeniä pipoja ja hanskoja - loppujen lopuksi käytössä oli lähes aina ne muutamat hyväksi todetut.

Välikauden hanskoissa mielestäni tärkeintä on vedenpitävyys. Siksi meiltä löytyykin parit kurahanskat; toiset vuorella, toiset ilman. Vuorelliset tosin totesin jo huonoiksi, kun ei pikkuneidin peukaloa saa MILLÄÄN paikalleen - eikä näin ollen näillä hanskoilla pysty pihalla leikkimään...Sitten meillä on sellaisia tuulen- ja vedenpitäviä hanskoja, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaisia kurahanskapinnoitteella olevia. Mitähän nämä ovat nimeltään? Isoimmissa on ohut fleecevuori sisällä, pienemmät ilman vuorta. Nuo Reimatecin vaaleanpunaiset ovat vähänkään lämpimimmillä keleillä ihan parhaat ulkoiluhanskat, koska ne on helppo pukea, suojaavat riittävästi, mutta niillä on helppo tarttua. Ainoa miinus näissä on se, että hanskat sain Ticketin asua ostaessani kaupanpäälle; hanskat ovat hyvät ja ehjät, mutta tosi likaiset ja kuluneet. Kotipihan leikeissä tietysti aivan mainiot, mutta ei näitä kehtaa kauppareissuille käteen laittaa. :)Meiltä itse asiassa puuttuu vielä sellaiset siistit kauppahanskat kevätkeleihin, kun ei ihan tumppujakaan enää voi käyttää. Pitäisikin sellaiset vielä jostain löytää.


Pipoja sitten onkin isoin nippu - ei taida olla edes kaikki tässä kuvassa. Ainakin yksi hurmaava pöllöpipo (kuva alempana) sekä kaikki vähän paksummat pipot jäivät tästä kuvasta uupumaan.


Ohuista kangaspipoista käytetään sitä, mikä osuu ensimmäisenä käteen. Tai no, tuo leopardipipo on vuorellinen, joten vähän kylmemmillä keleillä käytetään sitä. Nuo alareunassa olevat Kimperin pipot alkavat olemaan jo aika nafteja. Ne käyvät tosi hyvin Meean päähän, joten täytyneen ostaa kokoa isompi vielä käyttöön.

Meinasin itse asiassa tilata Meealle rusetti- tai ruusukepipon, mutta kun katselin tätä ohuiden kangaspipojen määrää, tulin toisiin aatoksiin. Jospa sitten vaikka syksyksi kokoa isompana. :)


Kaksi kypärämyssyä ovat olleet käytössä lähinnä pipon alla. Pinkki on niin ohut, etten sitä ole yksistään käyttänyt. Violetti olisi paksumpi ja tosi hyvä pelkiltäänkin, mutta se on sen verran reilu Meealle, että koko otsa jää paljaaksi. Siksi nämä ovat vaatineet kaverikseen aina jonkun pipon.


Lisäksi tuolla asustekorissa tuntui olevan aika iso kasa kaikkea muutakin. Rehellisesti sanottuna, en edes tiedä mitä kaikkea, vaikkei korin siivoamisesta ole kuin muutama kuukausi. Jotain talvijuttujakin siellä toki vielä on (pitäisi nekin ehtiä siivoilla pois jossain vaiheessa...), mutta myös aika paljon kaikennäköistä sälää.

Yllä olevien lisäksi aktiivisemmassa käytössä korista taitaa olla enää kaulaliina ja villasukat - tosin nekin enää aika harvoin. Kaulaliinana on käytetty - vauvasta asti - itse kutomaani kaulaliinaa. Malliltaan kaulaliina on tosi näppärä ja kapeudestaan huolimatta suojaa tosi hyvin tuulelta. Suunnittelin ostavani Meealle vielä jonkun nätin ohuen kangasliinan, jonka voisi laittaa haalarin/takin ulkopuolelle, mutta on jäänyt toistaiseksi ostamatta...

---

Huh, ajatuksena oli esitellä kuvien muodossa myös kesän ihanimmat hankinnat. Nähtäväksi jää, ehdinkö niitä kuvailemaan ennen syksyn koittamista - sen verran haastavaa tuntui näiden vk-vaatteiden kuvaaminenkin olemaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!