keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Lastenvaatehaaste

Bongasin Yhteenkasvettu-blogista lastenvaatehaasteen ja ajattelin kantaa korteni kekoon. Haaste kuuluu siis: Jos sinun pitäisi valita yksi ainut lastenvaatemerkki, mihin pukisit lapsesi niin mikä se olisi?

Todellisuudessahan olisi ihan mahdoton homma valita vain yhtä merkkiä, koska meidänkin pikkuneidin vaatekaapista löytyy lukematon määrä eri merkkisiä vaatteita. Ostan vaatteita enemmänkin ulkonäön ja mittasuhteiden perusteella, enkä ole mitenkään merkkiuskollinen. Niinkuin en omissa vaatevalinnoissanikaan.

Eli ei siis mitenkään helppo haaste.

Suosin pikkuneidin sisävaatteissa perusmerkkejä - niitä halpoja. Merkkivaatteita pikkuneidin kaapista löytyy toistaiseksi vain muutamia; vaatteet jäävät edelleen niin nopeasti pieneksi (vuodessa kahlattu läpi koot 44-80), joten en raaski ostaa kovin montaa kallista vaatetta.

Siksi toisekseen; merkkivaatteiden joukosta ei löydy juurikaan kuoseja ja malleja, jotka miellyttäisivät minua niin paljon, että haluaisin niistä sievoisen summan maksaa - monella merkillä on jopa minun makuuni rumia lastenvaatteita.

Jottei mennä ihan sivuun varsinaisesta haasteesta, palataanpa aiheeseen - merkkivaateasioista ylipäätään ajattelin kirjoittaa jossain vaiheessa ihan oman bloggauksensa. :)

Haasteen osalta valitsisin siis merkiksi ehdottomasti jonkin edullisista perusmerkeistä.

Asiaa pohdittuani valintani olisi varmaankin Lindex. Se ei varsinaisesti ole ehkä _suosikkini_ kaikista maailman lastenvaatteista, mutta jos pitäisi pukea lapsi ainoastaan yhteen merkkiin, valinta olisi Lindex.

Joululahjaksi saatu Lindexin tunika+leggingsit -setti on ollut kovassa käytössä. 

Jo nykyiselläänkin Lindexin vaatteet täyttävät ison osan vaatekaapistamme.

Monipuolinen valikoima, edullinen hinta, kohtuullisen hyvä hinta-laatusuhde, nättejä vaatteita, hauskoja ja kauniita kuoseja, runsaasti asusteita, pikkuneidille sopiva mitoitus... Plussaa on myös se, että vaatteita saa kätevästi verkkokaupasta, mutta myös lähimmästä kaupungista löytyy liike.

Lindex on myös kärkikastissa liikkeistä, joista ensimmäisenä menen etsimään tarvitessani jotain tiettyä perusvaatetta; esimerkiksi nyt viimeisimpänä boleroa hihattomien mekkojen kanssa pidettäväksi. 

Yksi lempimekoistakin on Lindexin. Tosin tämä on jo jäänyt pieneksi. :(

Oikeastaan haluaisin valita ulkovaatteille eri merkin; sisä- ja ulkovaatteet kun ovat kaksi täysin eri asiaa ja aika monesti niissä suositaan myös eri merkkejä. Hyvällä sisävaatteella ei ole samoja ominaisuuksia kuin hyvällä ulkovaatteella. Äkkiseltään en muista meillä olevan kuin pari pipoa ulkovaatteena Lindexiltä; vauvana taisi olla yksi haalarikin.

Ulkovaatteiden osalta valitsisin Reiman, jolla on kattava valikoima ulkovaatteita ja asusteita. Meiltä jonkin verran Reimaa löytyy ja oma kokemus on ollut toistaiseksi loistava. Ainakin jos vertaa näihin muihin ulkovaatemerkkeihin, joita olen myös ostanut - tosin kehuttua Polarn O. Pyretiä ei vielä meidän ulkovaatevalikoimasta löydy, mutta syksyksi aikomus olisi hankkia sitäkin.

Mikä olisi oma valintasi? Käy osallistumassa haasteeseen Yhteenkasvettu-blogissa!

1 kommentti:

  1. Kivaa, kun otit osaa haasteeseen! Lindexistä mekin löydetään paljon vaatteita, heiltä löytyy kyllä tosi monipuolisesti kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!