sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Lastenhuone valmis!

Apua! Meean oma huonehan on ollut ns. valmiina jo kuukauden - ja neiti nukkunut yönsä siellä jo kohta kaksi kuukautta. Ja tämä äiti ei ole MUISTANUT kirjoittaa valmiista lastenhuoneesta bloggausta. Vaikka kovasti niitä mitenhäntänlastenhuoneennytsisustais-bloggauksia kirjoittelinkin...

No nyt, vihdoin - tässä se on! Lastenhuone valmis -bloggaus.

Mitä huoneesta löytyy?


Meean omasta huoneesta tuli pitkälti sellainen kuin suunnittelinkin.

Huoneessa ollut nojatuoli oli ainoa, joka jäi paikalleen huoneeseen. Se oli alunperin sisustuksen murheenkryyni; se kun oli sijoitettava ikkunan alle, jotta Arttu-koira saa katsella ohikulkijoita. Vaikka tuoli onkin aika iso rohjake, sopii se mainiosti lastenhuoneeseen(kin). Siinä on itse asiassa tosi hyvä lukea kirjoja Meea sylissä. :)

Olemassa olevista kalusteista huoneeseen siirtyi pinnasänky ja lipasto, uusina ostettiin vaatekaappi ja Ikean Kallax-hylly, josta tuli leluhylly.Alunperin ajattelin, että pärjäisimme lipastolla vaatesäilytyksessä. Lipasto alkoi kuitenkin jo tursuta yli vaatteista ja kesävaatteet olivat vielä odottamassa käyttöönottoa. Jyskistä löytyi halpa vaatekaappi, joka kelpasi Meean vaatteille mainiosti. En itse asiassa edes harkinnut niitä ns. lasten vaatekaappeja, kun ovat niin matalia, että jää hukkatilaa - eikä niihin edes mahdu niin paljon vaatetta! Meealla kun tuota vaatetta on... Laitettiin tuohonkin kaappiin vielä henkaripuolelle toinen tanko alkuperäisen alapuolelle; kun ei Meean vaatteet (vielä) kovin pitkiä ole, saa henkarikaappiinkin mahtumaan kaksinverroin vaatetta. Nyt kun kaappi on vihdoin täytetty, on se kyllä aika ääriään myöten täynnä.

Meean kanssa järjestelemässä vaatteita kaappiin. 

Vaatekaappi on ihana paikka. <3

Lipaston jäädessä tyhjilleen saimme sen hyötykäyttöön lakanoiden ja hoitotarvikkeiden säilytyspaikkana. Ne olivat aiemmin olleet muutamalla hyllyllä kodinhoitohuoneessa, vaipanvaihtoalustan vieressä. Nyt kun vaipatkin vaihdetaan useammin potalla kuin hoitoalustalla, oli hoitotarvikkeetkin loogista siirtää eri paikkaan. Vapautui sitten kodarin kaapista muutama hylly taas muuhun käyttöön.

Lipastossa ainoa huono puoli on laatikoiden helppo avattavuus; pikkuneiti tykkää availla laatikoita ja heitellä tavarat ulos... 

Tämä Meean huoneen sisustaminen teki hyvää meidän muullekin asunnolle. Tilaa vapautui kodinhoitohuoneen kaapista ja myös omasta makuuhuoneestamme tuli entistä fiksumpi, kun sänky oli pakko kääntää toisinpäin siirtäessämme Meean huoneesta kaapin ja senkin sinne. Ihmettelen, miksei sänkyä jo alunperinkin sijoitettu huoneeseen näin päin - huone on paljon tilavampi ja ylipäätään fiksumpi nyt!Lelut järjestykseen 


Leluille ostimme Ikean Kallax-hyllyn ja siihen kaksi kaappia, kaksi laatikostoa ja muutaman Dröna-laatikon. Ikean ostoslistalle sisusteet oli kirjattu vaaleanpunaisina ja Drönat valkoisina, koska niitä ei pitänyt enää saada vaaleanpunaisina. Löytyikin Tampereen Ikeasta nippu vaaleanpunaisia, niin nappasin äkkiä mukaan kasan. :D Taisin ostaa kaikkineen kahdeksan Drönaa, joista toistaiseksi vain kuusi on käytössä.

Ikean Kallax-hylly.


Meillähän noita Dröna-laatikoita oli aiemminkin oranssina lelulaatikoina olkkarissa. Ne oli tarkoitus siirtää myös Meean huoneeseen, mutta toinen päätyikin lehtikoriksi ja toinen palvelee edelleen olkkarin/keittiön lelulaatikkona - sinnekin kun näyttää aika paljon noita leluja kulkeutuvan... 

Kallax on ollut kyllä tosi hyvä valinta leluhyllyksi. Lelut saa kätevästi järjestettyä hyllyyn ja osan jopa piiloon ovien taa. Ylimmille hyllyille voi laittaa tavaraa, joihin lapsi ei (vielä) ylety ja alimmilta lapsen on helppo ottaa tavarat itsekin. Hylly on myös hintaansa nähden tosi tukevan oloinen; meillä vielä kiinnitetty seinään, joten ei pelkoa siitä, että kaatuisi päälle, vaikka siinä kuinka roikuttaisiin. 

Meidän Kallax-hyllyssä tosiaan ylimmässä rivissä on ne lelut ja tavarat, joita Meea ei vielä itsenäisesti saa käyttää; ohutsivuiset kirjat ja kummilahjat hyllyssä esillä, toisen oven takana nuppipalapelit ja muut vastaavat, toisen oven takana "arvoesineet", joita Meea sai mm. ristiäislahjaksi. Toiseksi ylimmässä rivissä laatikoissa on sekalaista tavaraa (jotka kaipaisi vielä järjestelyä); mm. vauvakirja, hiuskoristeet, vauvalehtiä... Hyllyillä paksusivuiset kirjat sekä pöllövalaisin.

Kaksi alinta riviä on pyhitetty leluille. Kuudessa Dröna-laatikossa on kaikki loput Meean lelut (tai pehmolelut on vielä yhdessä muovilaatikossa sängyn vieressä). Kahdelle tyhjälle hyllylle yritän asetella silloin tällöin jotain kivoimpia leluja esille, mutta yleensä Meea vetää ne sieltä alas alta aikayksikön. :)

Ohutsivuisissa kirjoissa monta minun vanhaa ihanuuttani. 

Kummeilta ristiäisissä saadut lahjat pääsivät kunniapaikalle; seuraavaksi täytyisikin muistaa tilata valokuvakehykseen kuvat - nyt kun ne 1-vuotiskuvatkin on otettu!

Kirjat ovat Meean lemppareita tällä hetkellä - enää ei ihan niin paljon pureskella, mutta hyvin on neiti kirjallisuutta ahminut... 

Pöllölampulle ei vielä paljoa ole ollut käyttöä, mutta tämä oli niin supersuloinen, että oli pakko ostaa Meealle. 
Sisustuselementtejä seinille


Väriä seinille tuli konkreettisesti jo maaliskuun alussa, kun mies maalasi yhden seinän vaaleanpunaiseksi. Vaikka huone oikeastaan on jo valmis, vähän vielä pohditaan, josko vielä toinen seinäkin maalattaisiin samalla sävyllä.


Tästä lähdettiin liikkeelle. :)Sisustuselementeiksi halusin huoneeseen tauluja ja taulujen "aiheet" löytyivät kuin itsestään. Toinen taulu löytyy sängyn yläpuolelta ja toinen lipaston kohdilta.

Sängyn yläpuolelle sijoitettiin MinäItse-sisustuskuvista tilaamani sisustustaulu, josta kirjoittelin jo aiemmin. Nyt kun 1-vuotiskuvat on otettu, ajattelin josko vaihtaisin yläkulman kuvan vielä johonkin 1-vuotiskuvaan.

Lisäksi tein itse mekosta taulun. Olen nähnyt vastaavia tauluja sisustuslehdissä ja mietin jo vauva-aikana tekeväni Meealle jonkinlaisen muistotaulun. 

Kehysten sisälle päätyi Meean ristiäismekko töppösineen. Vaikka itse sanonkin; taulusta tuli tosi hieno!Verhokankaaksi valitsin ihanan pöllökuosin, josta naapurimme lupasi ommella verhot. Kangasta jäi hieman yli, joten pikkuneiti sai samaan syssyyn myös sisustustyynyn samasta kankaasta.Matoksi valittiin lopulta Ikeasta bongattu vaaleanpunainen melko neutraali matto. Joka kyllä sopii mainiosti huoneeseen; vaikka aika vaaleanpunainen unelmahan huoneesta tuli, kun vaaleanpunaista on lattiassa ja parilla seinällä. Lamppukin oli jo valittu, mutta en ehtinyt/muistanut tilata sitä ns. DL:nä toimivaan synttärijuhlaan mennessä, niin se on jäänyt tilaamatta. Itse asiassa nykyinen lamppu sopii huoneeseen vallan mainiosti ja voi ollakin, että Meea saa sen valitun pöllölampun sitten vasta vaikkapa joululahjaksi.


Huone leikkien keskipisteenä


Meea on ottanut huoneen omakseen tosi hyvin. Päivisin leikitään huomattavasti enemmän omassa huoneessa kuin olkkarissa. Neiti myös aina tohkeissaan lähtee huoneeseensa leikkimään pyydettäessä.

Totuushan on, että huone ei juurikaan ole sen näköinen kuin yllä olevissa kuvissa. Leikit on aina kesken ja kaikista kivoin leikki on lelujen levittäminen. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!